VIDEO Novi ispad Rafinerije Urinj – Mještane zabrinuo i naljutio gusti crni dim i vatra koja je sukljala iz baklji

Inače, ovo je drugi „ispad“ Rafinerije u proteklih nekoliko dana. Prvi se dogodio u utorak, 3. rujna, kada je uslijed problema s električnim napajanjem došlo do ispada turbogeneratora, što je posljedično uzrokovalo ispad procesnih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka te pojačani dim na baklji.

Rijeka – Pojačani dim i vatra koja je sukljala iz baklji rafinerije Urinj zabrinuli su i razljutili mještane okolnog područja, koji su nam se javili video-snimkom iz koje se može vidjeti prilično neugodan prizor snažne vatre i gustog, crnog dima.

Kako je istaknuo autor snimke Danilo Prestint, takva se situacija dogodila „netom što je zagrmilo“.

– Ispad Rafinerije – slučajno ili namjerno? Imaju sreće da nas je u Urinju malo, pa nas se neće ni vidjeti ako demonstriramo, a ako odemo u „dobra spominjanja“ očito nikakva šteta ! Čekamo objavu: imali smo problema, konstatirat će da je zrak dobre kvalitete i – vozi dalje do slijedeće objave… I to mi je neka modernizacija, napisao je Prestint.

Inače, ovo je drugi „ispad“ Rafinerije u proteklih nekoliko dana. Prvi se dogodio u utorak, 3. rujna, kada je uslijed problema s električnim napajanjem došlo do ispada turbogeneratora, što je posljedično uzrokovalo ispad procesnih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka te pojačani dim na baklji. S obzirom na snažnu grmljavinu i električne izboje na ovom području, mještani vjeruju da se takav scenarij ponovio i danas…

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!