VIDEO Novi sustav navodnjavanja nogometnog igrališta NK Rječina u Dražicama svečano pušten u pogon

VIDEO Novi sustav navodnjavanja nogometnog igrališta NK Rječina u Dražicama svečano pušten u pogon

FOTO: jelenje.hr

Nakon povijesne utakmice između Rječine i Orijenta 1919 u Dražicama službeno je u rad pušten novi sustav navodnjavanja.

Dražice – Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8.000 m2 travnatih površina, odnosno kompletno nogometno igralište NK Rječine. Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kuna, a sufinancirana je od strane Općine Jelenje i Nogometnog saveza PGŽ. Za kompletno zalijevanje sada je potrebno svega 30 minuta. Ukupno je ugrađeno deset visokokvalitetnih poljevača.

– Javili smo se na natječaj HNS-a, dobili smo sredstva i uložili u sustav navodnjavanja. Službeno smo nove poljevače pustili u rad nakon utakmice Rječine i Orijenta 1919, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je sustav navodnjavanja osmišljen davne 2013. godine ali nije nikad bio proveden u potpunosti.

Kako su naglasili iz Općine Jelenje veoma su ponosni na izvrsnu suradnju s Nogometnim klubom Rječina, kao i odnosnom s Nogometnim savezom PGŽ jer ovim projektom riješen je sustav navodnjavanja što će zasigurno olakšati samo održavanje terena vrijednim volonterima i ljubiteljima sporta. Uvjeti će zasigurno biti mnogo bolji, a još nas noviteta očekuje u danima koji slijede.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!