VIDEO Otkačeni Svemirko užario atmosferu u prepunom Palachu

VIDEO Otkačeni Svemirko užario atmosferu u prepunom Palachu

Foto i video Iva Matić

Ono što je atmosferu dovelo do usijanja bio je pothvat frontmena benda Marka Vukovića koji se zbog visoke temperature u prostorijama OKC Palacha skinuo do pasa, a na kraju je ostao samo u donjem rublju.

Rijeka – Ako su kojim slučajem posjetitelji koncerta očekivali nostalgičnu i snenu jesensku večer uz lagane taktove Svemirka u Palachu, mogli su se poprilično iznenaditi. Naime, od samog početka koncerta članovi benda su rasplesali, nasmijali i zabavili publiku koje nije nedostajalo. Prostorije Palacha odisale su užarenom atmosferom u kojima se tijekom cijele večeri moglo čuti: „Ovo mi je najdraža pjesma“ i „Ovu pjesmu isto ful volim“.

Ono što je atmosferu dovelo do usijanja bio je pothvat frontmena benda Marka Vukovića koji se zbog visoke temperature u prostorijama OKC Palacha skinuo do pasa, a na kraju je ostao samo u donjem rublju. Najglasniji vriskovi od strane pripadnica nježnijeg spola mogli su se čuti upravo u tom trenutku. Stihove pjesme „Možda nisam dobar“ koji glase: „Ja farbam svoj život u boju tamniju od mraka“, Vuković je otpjevao: „Ja farbam svoj Palach u boju tamniju od mraka“ i time osvojio brojna srca, a napomenuo je i kako im se uvijek drago vratiti u Rijeku.

Tijekom jednoipolsatnog koncerta s početkom u 23 sata, dečki su izveli većinu pjesama sa svojih albuma „Tunguzija“ i „Vanilija“, dok su ga započeli sa „Ženom od vanilije“ na oduševljenje svih okupljenih. Zatim, pjesme poput „Tajne svemira“, „Miris grada“, „Dizajnerica Laura“ i „Ja znam da nešto uzimam“ također su pobudile najglasniji pljesak okupljenih, pretežno mladih ljudi.

Svemirko, emo-macho pop bend, kako sami sebe svrstavaju, stacioniran je u Zagrebu, a žari i pali prostorima bivše Jugoslavije već nekoliko godina. Osim Vukovića, Antonio Bošnjak na gitari, Marin Tandara na sintisajzeru, Branimir Blažević na bubnjevima i Bojan Bojkov na basu doprinijeli su pozitivnoj i raspjevanoj petkovnoj atmosferi riječkog Palacha. Publici je bilo teško odvojiti se od njih na kraju koncerta, ali večer se nastavila u klubu Život u kojemu je basist Bojkov bio za DJ pultom, pa se plesalo do ranojutarnjih sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!