VIDEO Pjesma ‘Alkohol’ riječke grupe Mrave brojim u finalu prestižne Nagrade Milan Mladenović

Sve pjesme koje su ušle u finale bit će objavljene na zajedničkom albumu, a pobjednik će biti proglašen 21. rujna, na Mladenovićev rođendan.

Rijeka – Grupa Mrave brojim iz Rijeke nominirana je za prestižnu nagradu Milan Mladenović. U finale ove nagrade koju dodjeljuje Zaklada Milana Mladenovića, nakon drugog kruga glasanja, ušlo je 14 pjesama. Izabrao ih je žiri koji su činili frontmen Električnog orgazma Srđan Gojković Gile, Darko Rundek te Mirela Posavec Remi, a među njima je i „Alkohol“ tek nedavno osnovanog riječkog benda.

Milan Mladenović jedan je od najznačajnijih jugoslavenskih glazbenika i autora, pjevač i gitarist utjecajne grupe Ekatarina Velika te član kultnog trija Šarlo akrobata. Ovo je druga godina kako se dodjeljuje nagrada s njegovim imenom, a prošle godine pobjednici su bili Artan Lili s pjesmom D.E.P.R.A.

U konkurenciji za nagradu bilo je prijavljeno 319 pjesama, a da bi ispunile uvjete morale su biti napisane na jezicima bivše Jugoslavije. Nakon „eliminacije“ instrumentala, pjesama pisanih na engleskom jeziku te pjesama objavljenih prije 30. lipnja 2019. godine ostalo je 243 pjesme koje je žiri prvo sveo na 25, a onda i na konačnih 14 finalista.

Sve pjesme koje su ušle u finale bit će objavljene na zajedničkom albumu, a pobjednik će biti proglašen 21. rujna, na Mladenovićev rođendan.