[VIDEO/FOTO] Plenković u posjetu Rijeci: Vlada želi novi koncept brodogradnje temeljen na transparentnosti, pouzdanosti i kvaliteti te namjenskom trošenju sredstva

-Možemo biti ponosni što se gradnja jednog od najboljih brodova u svijetu u svojoj klasi odvija upravo ovdje u Rijeci, rekao je Plenković.

Rijeka – Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Rijeku. Prisustvovao je jutros u 3. maju na polaganju kobilice novogradnje sestrinskog broda polarnog kruzera Scenic Eclipse, a kasnije je obišao i štand Garija Cappellija, kandidata HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije.

Polaganju kobilice nazočili su, osim Plenkovića, resorni ministri Oleg Butković i Tomislav Ćorić, gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i zamjenica župana Marina Medarić te u ime naručitelja vlasnik Scenic grupe Glen Moroney i Saša Čokljat, direktor MKM Yachts, tvrtke kćeri australske korporacije Scenic.

Premijer Plenković zahvalio je predstavnicima Scenic grupe na povjerenju i kvalitetnoj suradnji, kao i njihovoj čvrstoj namjeri da nastave ulaganja i gradnju brodova. -Možemo biti ponosni što se gradnja jednog od najboljih brodova u svijetu u svojoj klasi odvija upravo ovdje u Rijeci, rekao je Plenković te dodao kako će potpora za pokretanje proizvodnje i završetak započetih brodova koju Vlada pruža brodogradnji stvoriti preduvjete za dugoročnu razvojnu perspektivu brodogradnje u Rijeci, kao i Puli. Plenković je naglasio da Vlada želi novi koncept brodogradnje temeljen na transparentnosti, pouzdanosti i kvaliteti te namjenskom trošenju sredstva.

Prilikom obilaska štanda HDZ-ova kandidata za župana PGŽ, Garija Cappellija, Plenković je istaknuo kako Vlada pokazuje privrženost razvoju Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Pogledajte više u video-prilogu…

Plenković U Posjetu Rijeci: Vlada želi Novi Koncept Brodogradnje Temeljen Na Transparentnosti, Pouzdanosti I Kvaliteti Te Namjenskom Trošenju Sredstva

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!