[VIDEO] Potpisan ugovor za izgradnju čvora Trinajstići

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi oko 33,3 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine sa rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.

Matulji – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan te Josip Purić, predsjednik Uprave GP Krk kao predstavnik izvođača radova, potpisali su danas u Matuljima ugovor za izgradnju čvora Trinajstići. Potpisivanju ugovora nazočili su i načelnik Općine Matulji Mario Ćiković, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac, saborski zastupnik Gari Cappelli te predstavnici županijske i lokalne uprave.

– Vjerujem da je ovaj projekt jedan od niza prometnih projekata koji će se realizirati na području Općine Matulji. Poznavajući rad ministra Butkovića i njegovog tima ne sumnjam da ćemo uskoro razgovarati o izlazu s autoceste A7 na spoj s istarskim ipsilonom koji bi se trebao graditi paralelno s izgradnjom drugog kolosijeka ceste od Tunela Učka do Matulja, izgradnji infrastrukture u radnim zonama te drugog kolsijeka željezničke pruge Rijeka – Matulji uz rekonstrukciju pruge do Šapjana, rekao je Mario Ćiković.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi oko 33,3 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine sa rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.

– Najviše čestitam načelniku Mariju Ćikoviću koji je od prvog dana pa do danas bio ustrajan na ovom projektu, koji smo sada i uspjeli realizirati. Na tom putu je bilo dosta izazova, ali sada vidimo da se sve isplatilo, kazao je ministar Butković, istaknuvši kako Vlada u projekte na području Primorsko-goranske županije ulaže oko dvije milijarde kuna.

Kako je istaknuto, izgradnja čvora Trinajstići planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji. Najveći značaj predmetnog čvora je kvalitetno povezivanje Matulja i okolice na Riječku obilaznicu, a samim time i na mrežu autocesta. Izgradnja čvora omogućit će spajanje radnih zona R1 i R2 na Riječku obilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državna cesta D8 i županijske ceste) te rasterećenje raskrižja u centru Matulja. Osim toga, pridonijet će gospodarskom razvoju, skraćenju duljine putovanja prema Rijeci te rasterećenju postojeće cestovne mreže na širem području što će pridonijeti smanjenju gužvi posebice u turističkoj sezoni.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!