[VIDEO RAZGOVOR] Damjan Grbac u emisiji Jazz petkom: Svima nam nedostaju koncerti, glazba i druženje

U emisiji Jazz petkom gostovao je Damjan Grbac.

Matulji – U emisiji Jazz petkom gostovao je Damjan Grbac. U sat vremena razgovora govorio je o početku svoje glazbene karijere, ali i mnogim izazovnim angažmanima.

Ljubav prema glazbi naslijedio je od oca, a u svijet glazbe je ušao s 12 godina kada počinje svirati klarinet u Glazbenom društvu „Spinčići“. Od svoje 16. godine počinje svirati bas gitaru. Profesionalno se počinje baviti glazbom 2000. godine. Godine 2005. godine počinje učiti svirati kontrabas.

Usavršavao se kod priznatih hrvatskih glazbenika kao što su bas gitarist Henry Radanović, gitaristi Darko Jurković Charlie, Spartaco Črnjarić i američki jazz pijanist Joe Kaplowitz. Od 2012. godine umjetnički je direktor međunarodnog jazz festivala „Jazz Time” Rijeka.

Prošli tjedan Damjan i Elvis Stanić održali su opatijskom Gervaisu – koncert uživo nakon dosta vremena u kojem su obojica uživali i kojim su najavili novi zajednički album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

– Bilo je zanimljivo – kao da smo se vratili u neki film koji nam se čini poznat. Ali čovjek se brzo prisjeti i vrati u normalna vremena kada nije bilo ovih ograničenja, a svi smo željni koncerata, glazbe i druženja, kaže Damjan koji i radi kao profesor u osnovnoj školi u Labinu i Lovranu.

Više pogledajte u videu:

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }