VIDEO RAZGOVOR Legenda ‘bijelih’ Srećko Juričić: ‘Vjerovali smo da smo ravnopravni s Real Madridom’

Tijekom svoje igračke karijere postao je rekorder po broju nastupa te je jedini prešao broju od 400 službenih utakmica u svim natjecanjima, a pridodamo li tome i prijateljske utakmice dolazimo do vrtoglavih 684 nastupa.

Rijeka – On je stup i svojevrstan zaštitni znak HNK Rijeka koji je kroz različite funkcije, kao igrač, trener i sportski direktor uz voljeni klub proveo više od 25 godina. Razgovarali smo, naravno, s legendom HNK Rijeke Srećkom Juričićem.

Tijekom svoje igračke karijere postao je rekorder po broju nastupa te je jedini prešao broju od 400 službenih utakmica u svim natjecanjima, a pridodamo li tome i prijateljske utakmice dolazimo do vrtoglavih 684 nastupa. S Rijekom je osvojio tri trofeja, a njegovi golovi, iako malobrojni u većini slučajeva odlučivali su pobjednika. Bio je dio sastava koji je igrao ravnopravno s velikim „Juventusom“ i „Realom“ iz Madrida.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, te se nakon nekoliko klubova, kao glavni trener vratio u Rijeku gdje je svoj klub odveo do prvog finala kupa u samostalnoj Hrvatskoj. Ubrzo nakon toga, Juričić je otišao na Bliski istok gdje je narednih 17 godina gradio svoju trenersku karijeru, a u HNK Rijeka vraća se 2012. godine na mjesto sportskog direktora te u razdoblju koje je uslijedilo u Klub dovodi nekoliko izvanserijskih igrača.

Nije na odmet spomenuti da je Juričićevo bogato sportsko iskustvo sigurno odigralo svoju ulogu i kod nekoliko izlaznih transfera.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!