VIDEO Simon Rožman najavio posljednje kolo HNL-a u kojem Rijeka dočekuje momčad Istre 1961: Pobjedom zaključiti prvenstvo i nadati se dobrim vijestima iz Gradskog vrta

O Kupu još ne razmišljamo, fokusirani smo na to kako pobjedom zaključiti Prvu HNL

Rijeka – Rijeka u posljednjem, 36. kolu Prve HNL ove subote na Rujevici dočekuje momčad Istre 1961. Ako ih pomazi rezultat iz Gradskog vrta gdje međusobno igraju Osijek i Lokomotiva, bijeli bi eventualnom pobjedom nad Istrom dohvatili toliko željeno drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Simone, pred nama je posljednje kolo prvenstva, kakvu utakmicu očekujete protiv Istre?

– U posljednjim se kolima sve zakuhalo pri vrhu ljestvice, zadnje kolo je pred nama, spremni smo i fokusirani, iza nas je nekoliko dobrih rezultata i utakmica, Istra je s druge strane jedna jako neugodna momčad, u posljednje su tri kola odigrali dosta dobro, imaju konstantu, krasi ih agresija u srednjoj zoni s jako dobrim tranzicijama i to su sve stvari na koje ćemo morati paziti. Moramo razmišljati o sebi, kao obrambeno odigrati još jednu dobru utakmicu, moramo biti zgusnuti, čvrsti i agresivni i s dobrim tranzicijama prijetiti golu protivnika. Nažalost opet igramo bez navijača što je hendikep za nas, ali bez obzira na sve dat ćemo svu svoju energiju i znanje kako bismo bili što bolji.

Istra se već priprema za kvalifikacije protiv Orijenta, mislite li da će to utjecati na njihov nastup i mislite li da će Puljani obzirom da igraju bez imperativa pokušati iznenaditi na Rujevici?

– Oni sigurno imaju svoju računicu, mislim da u mislima još nisu u kvalifikacijama nego žele kvalitetno odigrati zadnju utakmicu, ipak je to naš susjedski derbi tako mislim da će to biti jedna jako ozbiljna utakmica što će od nas zahtijevati na budemo maksimalno spremni u svim segmentima igre.

Kako pronaći pravi balans; pobijediti Istru i istovremeno čuvati snagu za finale Kupa? Razmišljate li uopće o toj utakmici?

– O Kupu još ne razmišljamo, do toga je još daleko, moramo se fokusirati na sebe, na svoj sadržaj, imamo još stvari na kojima moramo raditi, koje nisu bile dobre na Poljudu, ali ovu utakmicu treba ozbiljno odraditi, treba potvrditi kvalitetu i energiju, potvrditi da se dižemo, želimo pobijediti u zadnjoj utakmici prvenstva i znamo na koji način to možemo ostvariti što je također jako bitno, dečki su spremni i ako mene pitate samo o njima ovisi ishod ove utakmice.

Pratit ćete rezultat utakmice u Osijeku?

– Sigurno da hoćemo, završnica prvenstva je sigurno gledateljima jako zanimljiva, sretan sam da smo blizu ostvarenja ciljeva koje smo si zacrtali, ako bi slučajno osvojili to drugo mjesto to bi bio vrh vrhova. Razmišljamo o sebi i o načinima kako dobiti ovu utakmicu, a za ostalo ćemo pratiti stanje u Gradskom vrtu.

Zdravstveni karton momčadi?

– Osim Smolčića za kojeg je sezona završena, nema ni Halilovića koji nema pravo nastupa, vraća se Pavičić, imamo još manjih problema sa nekoliko igrača koji nisu na 100 posto i o njihovom nastupu ćemo još vidjeti.

Za kraj jedno offtopic pitanje, dugo ste bili u Celju, ostavili ste tamo dubok trag, kako ste popratili završnicu Slovenskog prvenstva, jeste li sretni?

– Apsolutno, to je jedan veliki uspjeh kojeg u Celju još možda nisu ni svjesni, osvojiti prvenstvu je veliki rezultat, imaju kontinuitet igre i struke, pokazali su jedan zanimljiv model kako se s mladom ekipom, razumnim budžetom, radom i dobrim odnosima unutar kluba može napraviti dobar rezultat. Ja im na tome iskreno čestitam.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!