VIDEO Slavni glazbenik ispunio Pogon kulture: Rundek i Ekipa produžili svirku zbog nezasitne riječke publike

Svaka je pjesma poput onih starijih Rundekovih i Haustorovih „Šal od svile“, „Bi mog’o da mogu“, „Ena“, ali i novijih poput „Tamni Jorgovan“ i „Pješčane Oluje“ bila dočarana u raspoloženju samog teksta pjesme.

Rijeka – Jedna od najposebnijih ličnosti na hrvatskoj sceni, Darko Rundek, održao je rasprodani koncert u Pogonu kulture u nešto drugačijem izdanju. Naime, sa sobom je uz Igora Pavlicu, koji s njim svira još od Haustora, poveo mladu i energičnu pratnju, Roka Crnića, Anu Kovačić, Miru Manojlovića i Silvija Bočića.

Na pozornici je bilo dinamično jer su glazbenici iz pjesme u pjesmu mijenjali glazbene instrumente, Rundek je mijenjao gitare i svirao usnu harmoniku, Kovačić koja inače svira saksofon, bila je i na bubnjevima, Silvio Bočić je bio na gitari i bubnjevima, a Roko Crnić, basist i vokal benda Porto Morto, svojim je vokalom pratio Rundeka uz sviranje bas gitare.

Bilo je evidentno da je pretežno mladi postav „Darka Rundeka i Ekipe“, podignuo razinu energije i kod Rundeka jer je tijekom dva sata koncerta bio veseo, raspoložen, a kada je na repertoaru bio „Šejn“ zapalio je tanku, dugačku cigaru. Svaka je pjesma poput onih starijih Rundekovih i Haustorovih „Šal od svile“, „Bi mog’o da mogu“, „Ena“, ali i novijih poput „Tamni Jorgovan“ i „Pješčane Oluje“ bila dočarana u raspoloženju samog teksta pjesme.

Rundek je tijekom cijelog koncerta naglasak htio staviti na „Ekipu“, predstavljajući ih imenima i nadimcima, ali i karakteristikama. Ono što je očito, osim što su dosta dobro uvježbani, jest da se pritom jako dobro i zabavljaju. Okupljeno mnoštvo je uglavnom iščekivalo stare pjesme koje su pjevali u glas sa Rundekom, do te mjere da se raznježio na kraju koncerta izjavljujući kako publiku čine predivni ljudi. Darko Rundek i Ekipa gromoglasno su pozvani na bis, a na kraju bisa Rundek je okupljenima šaljivo poručio kako je vrijeme da odu jer nemaju više pjesama na repertoaru.

Pjesma na kojoj se najglasnije pjevalo bila je „Ruke“, dok se iz publike znalo prolomiti „Otok“ i „Makedo“, pjesme koje ipak nisu bile izvedene. Iz Pogona kulture su se prilično potrudili oko rasvjete, pa je u pojedinim trenucima publika mogla imati dojam kako se nalazi vrlo blizu zvijezdama na noćnom nebu, dok je Rundek još jednom potvrdio kako se njegovo mjesto već nalazi tamo.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }