[VIDEO] Štimac optužio SDP za političke pritiske, Filipović poručio da on vodi pozitivnu i smirenu kampanju

Iva Rinčić izjavila kako joj je iz ureda županije poručeno da je u sukobu interesa, kao ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci i kandidatkinja za županicu.

Rijeka – Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke, na današnjoj je konferenciji za medije objavio kako su on, njegova obitelj i suradnici izloženi političkim pritiscima „te da ih napadaju svi oni koji okružuju vladajuću stranku u gradu, odnosno SDP“.

– U Rijeci očigledno netko želi zaustaviti promjene. Želimo biti kao Zagreb, kao Split, Rijeka je uvijek bila predvodnik, Rijeka očekuje promjene i u tome nas nitko neće zaustaviti, rekao je Štimac. Dodao je kako se prijeti i da se neće više Sveučilišna zaklada sve dok joj je na čelu donedavna kandidatkinja za županicu Iva Rinčić.

Iva Rinčić izjavila kako joj je iz ureda županije poručeno da je u sukobu interesa, kao ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci i kandidatkinja za županicu.

– Mi se više ne smijemo bojati reći koga podržavamo i da li se kandidiramo za neku funkciju. Ljudima se prijeti radnim mjestima, ali i raznim drugim suptilnim metodama i pritiscima, kazala je Iva Rinčić.

Iz stožera kandidata SDP-a Marka Filipovića demantirali su sve navode Štimčeve kampanje.

– Nitko iz riječkog SDP-a gospodinu Štimcu nije ničim prijetio. Kampanja koju smo vodili od samog starta je bila pozitivna, tolerantna i smirena – uostalom takav sam i sam. Zgroženi smo optužbama koje je gospodin Štimac iznio, ne samo na račun riječkog SDP-a, mene osobno ili na račun aktualnog gradonačelnika, zgroženi smo još i više njegovim konstatacijama da je „Rijeka sve samo ne grad tolerancije“ da „Rijeka grad autokracije“ i da u Rijeci „nema razumijevanja za druge“. Potpuna je neistina da se u Rijeci može dobiti posao samo ako imaš „partijsku knjižicu“. To je i apsurdna tvrdnja jer bi to značilo da i svi ljudi s liste gospodina Štimca za koje on sam tvrdi da rade i imaju posao u Rijeci, uključivo i samog gospodina Štimca – ujedno imaju i „partijsku knjižicu“, rekao je Filipović.