ERSTE AD

VIDEO Sutra u HNK Ivana pl. Zajca gostuje Atelje 212 s komedijom “Noćna straža”

VIDEO Sutra u HNK Ivana pl. Zajca gostuje Atelje 212 s komedijom “Noćna straža”

FOTO i VIDEO: hnk-zajc.hr

Radnja predstave smještena je u Beograd 30-ih godina prošlog stoljeća. Komedija prati obitelj propalih bogataša koja raznim spletkama, lažima, podvalama i krađom pokušava vratiti bogatstvo

Rijeka – „Što se događa kada para nestane?” zaplet je komedije „Noćna straža” beogradskog Ateljea 212 u režiji Borisa Liješevića što gostuje na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca u srijedu 13. veljače u 19,30 sati.

Radnja predstave smještena je u Beograd 30-ih godina prošlog stoljeća. Komedija prati obitelj propalih bogataša koja raznim spletkama, lažima, podvalama i krađom pokušava vratiti bogatstvo. Simboli moći, utjecaja, stila i ukusa, sve je lažno. Osim lažnih titula kojima se oslovljavaju i predstavljaju, obitelj Vladisavljević i od čuvene Rembrandtove slike „Noćna straža” napravila je falsifikat. Junaci ove komedije su, bez obzira na nemoral, spletkarenja, laži, podvale, krađe, beskrajno šarmantni. I smiješni u svojim pokušajima lukavstva od kojih baš svaki bude osujećen što će,
prema riječima redatelja, na trenutak popraviti svijet po mjerilima pisca, glumca, redatelja, gledatelja, po mjerilima kazališta. Dodaje i da se ovom predstavom smijemo “osujećenom lukavstvu, onom istom s kojim se i mi susrećemo, spletkama koje trpimo ili ih pak provodimo… Smijehom ćemo kazniti lukavstvo ovoga svijeta”. Jer i svijet u kojem danas živimo je postao falsifikat. To je lažni, novi snobizam fotografiran i opisan na Instagramu. To je lažni glamur, to su lažni osmijesi, lažne diplome i lažne vijesti…Zato je i moto ove predstave: „Sve je lažno, samo je komedija stvarna“.

Autor komedije je Fedor Šili, redatelj je Boris Liješević, dramaturginja je Jelena Mijović, scenografkinja Valentina Popržan, kostimografkinja Draga Lađevac, a skladatelj je Stefan Ćirić.

U glumačkom su ansamblu Nenad Ćirić, Gorica Popović, Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }