[VIDEO] Svečano otvoreno novo dječje igralište u Podkilavcu

Ističu i da su se novom dječjem parku najviše veselili mališani iz Dječjeg vrtića Grobnički tići koji su prvi stigli na svečano otvaranje te utrčali i isprobali nove sprave, a u ugodnom društvu popili su sok i probali grickalice, kao i domaći štrudel.

Jelenje – Svečano je otvoreno novo dječje igralište u Podkilavcu, čime su mještani ovog naselja, koje broji oko 350 stanovnika, dobili reprezentativno mjesto za okupljanje i druženje

Igralište veličine 300 kvadrata krasi pješčana podloga i u potpunosti je ograđeno ogradom zbog poboljšanja sigurnosti djece, a svaka sprava ima antistres podlogu kako bi udobnost i sigurnost, prilikom korištenja igrala, bila na visokoj razni. Iz Općine Jelenje napominju i da je projektom riješena oborinska odvodnja, a postavljena je i nova LED rasvjeta.

Ističu i da su se novom dječjem parku najviše veselili mališani iz Dječjeg vrtića Grobnički tići koji su prvi stigli na svečano otvaranje te utrčali i isprobali nove sprave, a u ugodnom društvu popili su sok i probali grickalice, kao i domaći štrudel.

– Ovo mi je najbolji parkić ikad. Najljepši mi je od svih drugih parkića i jako mi se sviđa zato što ima mostić i druga igrala te ću svojim prijateljima u vrtiću reć da pitaju roditelje da ih odvedu u park u Podkilavcu, kazala je jedna od polaznica Dječjeg vrtića “Grobnički tići”.

Zadovoljan je bio i prvi čovjek Općine Jelenje, načelnik Robert Marčelja. – Ovo je nastavak našeg obećanja na početku mandata. Obećali smo obnoviti dječja igrališta i parkove u našem Jelenju. Ovo je zadnje igralište koje smo uspjeli obnoviti u potpunosti, a osim samog dječjeg igrališta uredili smo i sam centar, odnosno trg u Podkilavcu, kao i samu šternu koja krasi prostor. Prostor sada izgleda civilizirano, funkcionalno i sigurno za druženje, to su naši mještani i zaslužili, rekao je Marčelja.

Što se tiče prilaza i samog trga prostor ispred čitaonice i šterne u Podkilavcu asfaltirao se u potpunosti i postavili su se rubnjaci. Radi se ukupno o blizu 500 kvadrata novog asfalta i dvadeset metara rubnjaka, kako bi se ogradila i istaknula stara šterna. Prilikom izvođenja radova uklonio se stari drveni telefonski stup te ostaci starih stupova za električnu energiju. Također, označena su i parkirna mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi nešto manje od 250 tisuća kuna, a radove je financirala Općina Jelenje. Na ovom je prostoru Općina Jelenje početkom godine postavila i Wi-Fi zonu koju najviše koristi mladež za besplatan internet u pokretu.

-Podsjetimo, osim ove investicije mještani Podkilavca dobili su i novu LED javnu rasvjetu na kompletnom području, Wi-Fi zonu, dio nerazvrstanih cesta asfaltiran je sukladno mogućnostima, a cilj je u centru u potpunosti obnoviti čitaonicu, kao mjesto okupljanja i druženja, planinara, biciklista i mještana Podkilavca. Građevinska dozvola već je ishodovana i radovi bi trebali započeti u idućem mandatnom razdoblju, poručili su iz Općine Jelenje.

Pogledajte kako izgleda novi park u video reportaži i što kažu jelenjska djeca za novi dječji parkić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }