VIDEO “The Rozh” objavili novi emotivan singl ‘’Waltzheimer”

VIDEO “The Rozh” objavili novi emotivan singl ‘’Waltzheimer”

FOTO: Screenshot YouTube

“The Rozh” su u pjesmi razotkrili i ogolili sami sebe progovorivši o bolesti koja im se dogodila u obitelji, a i samim time su odlučili djelovati na razvijenost svijesti i razumijevanju o bolesti koja poprilično egzistira oko nas.

Rijeka – Riječki bračni i glazbeni par Ivona Maričić Kukuljan i Anthony Kukuljan objavili su novi singl ”Waltzheimer”. Anthony je poznat kao riječki kantautor “The Ant”, dok je Ivona jedna od članica grupe E.N.I. Zajedno su pokrenuli novi glazbeni projekt i nazvali se “The Rozh”.

Pjesma ‘Waltzheimer’’ ozbiljne je tematike, o bolesti Alzheimeru, koji je u naslovu pjesme maštovito zamaskiran plesom. “The Rozh” su u pjesmi razotkrili i ogolili sami sebe progovorivši o bolesti koja im se dogodila u obitelji, a i samim time su odlučili djelovati na razvijenost svijesti i razumijevanju o bolesti koja poprilično egzistira oko nas.

– Singl “Waltzheimer” je slučajno pronađen demo među mojim starim snimkama, i vjerojatno ima više od 7-8 godina. Dosta ideja spremim i ako me ne dirnu na prvu, ne radim dalje na njima. Dokaz da i glazba mora odstajati kao vino, jer na samo prvo slušanje nakon toliko godina sam znao što bi i kako bi to trebalo zvučati na kraju. Tekst i slika pjesme je odmah vukla prema mojoj teti Bebi koja je nažalost preminula od Alzheimera, te je ovo ujedno i jedna trajna posveta jednom super divnom biću koje samo fizički više nije s nama. Tako da ova pjesma govori o demenciji i pokušaju razumijevanja te pozicije iz jednog dosta bliskog iskustva unutar moje obitelji, te potrebnom razumijevanju koje bi svi mi trebali imati oko jedne dosta zafrknute bolesti – ispričao je Anthony.

– Demencija mi se čini jednom od najokrutnijih bolesti; oduzima nam našu osobnost, naša sjećanja, ostavlja nas na brigu drugome koji nas jedva prepoznaje. Trenutci ˝budnosti˝ rijetki su i dragocjeni. Moja je baka dugo bolovala od demencije i na kraju nas nije uopće prepoznavala. Međutim, u nekim toliko rijetkim bljeskovima prisutnosti, zazvala bi me onako kako me je uvijek zvala: ˝Rožica˝ – dodala je Ivona.

Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježava se 21. rujna svake godine. i dio je Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti. Na taj dan udruge diljem svijeta ulažu napore na podizanje svijesti o Alzheimerovoj bolesti i demenciji.

– Ovom pjesmom želimo pomoći u podizanju svijesti o tome kako demencija utječe na svakodnevni život ljudi pogođenih ovim stanjem i smanjiti stigmu koja okružuje ovu bolest. Osobe koje su pogođene demencijom osjećaju se vrlo usamljeno, a primarni se skrbnici također često osjećaju izolirano u brizi za voljenu osobu koja boluje od ove bolesti. Željeli bismo na čas u fokus staviti Alzheimerovu bolest i demenciju općenito; odvajanje vremena za razgovor o tome može imati veliki utjecaj na ljude pogođene ovom bolešću – poručuju Ivona i Anthony.

Video spot za pjesmu ‘Waltzheimer’’ vrlo je intiman i stvaran. Radila ga je riječka redateljica Kristina Barišić koja se potrudila složiti memorabliju Anthonyjevoj teti složenu od starih obiteljskih fotografija i videosnimki. Video je privatnog karaktera i trajno će ostati u obitelji za dugo sjećanje.

Autor teksta i glazbe je Anthony Kukuljan, dok su aranžman i produkciju zajedno napravili Anthony Kukuljan i Sandi Bratonja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!