VIDEO Virtuozni jazz saksofonist Denis Razumović Razz proglašen za Kastavca mjeseca studenog

Razz je tijekom karijere dobio čak pet strukovnih nagrada Status, a ovu godinu obilježilo mu je izdavanje dva zapažena albuma.

Kastav – Denis Razz Razumović proglašen je za Kastavca mjeseca studenog. Virtuzoni kastavski saksofononist u svoju glazbenu avanturu krenuo je sa samo 13 godina kada je kupio prvu gitaru, a već 1980. zaljubio se u zvuk puhačih glazbenih instrumenata i odabrao glazbalo koje će ga pratiti u dugoj i zapaženoj karijeri i donijeti mu brojne strukovne nagrade.

Razz je javnosti poznat po brojnim tuzemnim i inozemnim nastupima u suradnji s brojnim jazz glazbenicima, ali najviše po suradnji s članovima liburnijske jazz scene. Svoju zanimljivu jazz karijeru započinje nakon odsluženja vojnog roka, kada upisuje Glazbenu akademiju u Grazu. Osim najpoznatijeg projekta Black River Quartet, Razz je sudjelovao i u brojnim drugim projektima kao što su No Name Band, Doctor Doctor i Think Positive.

Zajedno s glazbenicima Vladimirom Gašparovićem, Elvisom Stanićem, Dorianom Hattom i Darkom Jurkovićem, 1992.godine realizirao je manifestaciju Jazz time u Rijeci, a iste godine osvaja nagradu za najboljeg solista na festivalu Prvi jazz pljesak. Ovaj jazz glazbenik svojoj je kolekciji strukovne nagrade Status za najbolje instrumentaliste u 2018. godini dodao i peto priznanje, a osim novim Statusom, može se pohvaliti s dva nova nosača zvuka.

U suradnji s Henryjem Radanovićem prošle je godine objavio album »Urban Minority«, a svjetlo dana ugledao je i album »Port to port to port« koji je snimio s talijanskim glazbenikom Giovannijem Maierom i riječkim kolegom Rajkom Ergićem.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!