Vijeće mladih Benčić, Gradska knjižnica Rijeka i Udruga Ri Rock predstavljaju Korona Kida, inovativni, tehnološki napredan i zabavan projekt za djecu

Interaktivni, tehnološki napredni, ali istovremeno zabavni načini učenja pokazali su svoju važnost u novoj stvarnosti koju nam je stvorila pandemija korone – i tu na scenu stupa Korona Kid!

Rijeka – Dugogodišnje partnerstvo Vijeća mladih Benčić, riječke udruge Ri Rock i Gradske knjižnice Rijeka, rezultiralo je još jednim inovativnim projektom kojem je cilj kroz pandemiju Covida-19 (korone) što provesti skupinu kojoj je ona možda najteže shvatljiva – djecu. Kako? Kroz poticanje na građanski angažman i brigu za druge kroz usvajanje novih znanja i vještina građanskoga odgoja te primjenu novih tehnologija i socijalizaciju.

Brojni stručni suradnici projekta (umjetnici, psiholozi, dizajneri…) napisali su edukativne i zanimljive članke posebno prilagođene za djecu i mlade, kojima punimo naš portal Brickzine.hr.

Tekstovi pokrivaju područja kulture, umjetnosti, građanskog odgoja, psihologije, kulture „uradi sam“…

Članak: I Korona Kid osjeća strah i anksioznost: i zna kako ih pobijediti!

Članak: Volimo simulacije: Kako živi jedan (videoigrivi) grad?

No, ono što cijelu stvar čini izuzetno uzbudljivom jest način na koji smo osigurali da baš svatko može uživati i konzumirati naš sadržaj. Sve spomenute članke ćemo kroz naše online radionice pretvoriti u atraktivne radijske emisije koje će se moći pronaći i slušati na portalu Brickzine.hr, ali i na stranicama Vijeća mladih Benčić te na Radio Roži.

Korona Kid emisija #1: https://www.mixcloud.com/RadioRo%C5%BEa/korona-kid-1/

Korona Kid emisija #2: https://www.mixcloud.com/RadioRo%C5%BEa/korona-kid-2/

Tijekom osam online radionica, članke će audio digitalizirati desetoro djece i mladih pod mentorstvom stručnih suradnika.

Audio digitalizacija se provodi putem individualnih i grupnih online radionica koje se održavaju putem platforme Zoom. Vježbamo govor, dikciju i izgovaranje (dramatizacija) tekstova pod mentorstvom riječke glumice – Petre Šarac.

Nakon vježbe slijede snimanje govora i interpretacija tekstova, a potom prikupljanje zvukova i efekata koji ilustriraju događaje iz tekstova.

Nakon radionice, audio snimke montira partner Udruga Ri Rock u konačan oblik podcasta/radijske emisije koja je zatim dostupna online svim našim čitateljima i slušateljima.

Kako bismo naše mlade slušatelje i čitatelje dodatno angažirali, sudionici naših radionica u svakoj radijskoj emisiji osmisle po jedan poziv na akciju kako bismo prikupili reakcije i kreativne radove naših slušatelja i čitatelja i uključili ih u buduće emisije i objave tijekom projekta!

Korona kid će do kraja srpnja čitateljima i slušateljima donijeti 12 zanimljivih i raznolikih članaka koji će biti objavljivani u online magazinu Brickzine i četiri radijske emisije koje će biti dostupne na mrežnim stranicama Radio Rože, ali i na stranicama Vijeća mladih Benčić te portalu Brickzine.hr.

Vijeće mladih Benčić (Udruga RUKE) nositelj je i koordinator projekta kojem doprinosi širokim iskustvom i znanjima u domeni neformalnoga obrazovanja djece i mladih, partner Gradska knjižnica Rijeka donosi nam znanja vezana za kreiranje i uređivanje sadržaja, a Udruga Ri Rock znanja vezana za snimanje i montažu zvuka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!