Vikend na prometnicama PGŽ: 59-godišnji recidivist u Delnicama isključen iz prometa nakon što je napuhao 2,38 promila

Sveukupno je zabilježeno 276 prometnih prekršaja: 128 prekršaja prekoračenja brzine, 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola…

Rijeka – Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 276 prometnih prekršaja: 128 prekršaja prekoračenja brzine, 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 88 različitih prometnih prekršaja.

U ovom razdoblju alkotestirano je 85 vozača, a od njih 17 kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, najviše, odnosno šest vozača je bilo u dobi između 18. i 24. godine.

Najveća brzina izmjerena je 11. rujna oko 11.20 sati kod vijadukta Zečeve Drage gdje se vozač osobnog vozila marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Rijeke, brzinom od 172 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,38 g/kg izmjerena u 12. rujna oko 20.50 sati 59-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom na području Delnica. Spomenuti vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije. Budući da se radi o recidivistu, vozaču koji je već sankcioniran za istovrsne prekršaje, narednog je dana doveden na nadležni općinski sud radi provođenja prekršajnog postupka.

Također, osim već spomenutog vozača zaustavljenog na području Delnica , policija je u prometu zatekla još tri recidivista, od kojih dva također pod utjecajem alkohola, a jednog prilikom upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Inače, tijekom vikenda, od petka, 11. rujna do danas dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije su osobe teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!