Vikend na prometnicama PGŽ – Alkoholni rekorder na Rabu s 2,3 promila pokušao pobjeći policiji

Na području Banjola na otoku Rabu 33-godišnji vozač osobnog vozila nije stao na znak policije za zaustavljanje već je ubrzao. Po zaustavljanju izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,30 g/kg

Rijeka – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teže ozlijeđene, a 10 je osoba lakše ozlijeđeno.

Jučer, 25. kolovoza oko 13.30 sati u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 43-godišnji vozač motocikla, koji se kretao od Oštrovice prema Hreljinu. Prilikom pretjecanja na nedovoljno preglednom dijelu ceste, u zavoju i preko pune uzdužne crte u kočenju je udario u osobno vozilo.

Također, u isto vrijeme na odmorištu u Ravnoj Gori teško je ozlijeđeno dijete koje je istrčalo pred osobno vozilo. Dan ranije, 24. kolovoza teže je ozlijeđena 34-godišnja slovenska državljanka, putnica na motociklu kojim je u smjeru Ravne Gore upravljao 36-godišnji slovenski državljanin, koji je lakše ozlijeđen.

U petak, 23. kolovoza oko 15.45 sati na autocesti na području Vrbovskog teško je ozlijeđen 18-godišnjak koji je osobnim vozilom udario u priključno vozilo vučnog vozila koje se kretalo drugim prometnim trakom.

Istog dana, oko ponoći u prometnoj nesreći na području Malog Lošinja lakše je ozlijeđen i 31-godišnji vozač, koji je upravljao motociklom pri koncentraciji alkohola od 2,09 g/kg.

Nadalje, zbog vožnje pod utjecajem alkohola i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama u službenim prostorijama policije zadržan je 26-godišnji vozač osobnog vozila zaustavljen na čabarskom području u noći 24. kolovoza s koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg.

Također, zadržani su i vozači pod utjecajem alkohola zatečeni na crikveničkom i rapskom području. U noći 25. kolovoza na Jadranskoj magistrali iznad Crikvenice zaustavljen je 34-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,39 g/kg, dok u ranim jutarnjim satima istog dana na području Banjola na otoku Rabu 33-godišnji vozač osobnog vozila nije stao na znak policije za zaustavljanje već je ubrzao. Po zaustavljanju izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,30 g/kg.

Vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!