Vikend na prometnicama – Teže ozlijeđen mopedist u Matuljima vozio pod utjecajem alkohola i bez kacige

Teže je ozlijeđen 56-godišnji vozač mopeda, stradao 1. rujna oko 16.50 sati u prometnoj nesreći na području Matulja. Mopedom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,69 g/kg i bez zaštitne kacige te neposredno pred ulaskom u kružni tok s mopedom pao na kolnik

Rijeka – Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 29 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Teže je ozlijeđen 56-godišnji vozač mopeda, stradao 1. rujna oko 16.50 sati u prometnoj nesreći na području Matulja. Mopedom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,69 g/kg i bez zaštitne kacige te neposredno pred ulaskom u kružni tok s mopedom pao na kolnik.

Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama u službenim prostorijama policije zadržana su tri vozača. Dvojica od njih zaustavljena su na području Crikvenice tijekom 31. kolovoza. Prvi od njih, 31-godišnji vozač osobnog vozila zaustavljen je tijekom noći, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,03 g/kg. Drugi vozač zaustavljen je u Crikvenici istog dana oko 16.05 sati, a riječ je o 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i s koncentracijom alkohola od 2,60 g/kg.

Jučer, u 1. rujna oko 2.30 sati u Delnicama je zaustavljen i zadržan u prostorijama policije 26-godišnji vozač osobnog vozila s izmjerenom koncentracijom alkohola od 2,04 g/kg.

Osim toga, policija je jučer oko 20 sati u Novom Vinodolskom zaustavila 50-godišnjeg vozača mopeda koji, kao ni 40-godišnja putnica na mopedu nije koristio zaštitnu kacigu.

Svi vozači zatečeni u prometu u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!