Vikend rezerviran za Grapevine Babies i Tús Nua u The Beertiji

Vikend rezerviran za Grapevine Babies i Tús Nua u The Beertiji

Foto: Nina Đurđević

Ulaznice je moguće kupiti u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn dok će na dane koncearata cijena narasti na 60,00 kn. Oba koncerta počinju u 22h.

Rijeka – -Nakon više nego uspješnog osmog izdanja Impulse Festivala okrećemo se klupskoj koncertnoj sezoni. Upravo je zadnji vikend tekućeg mjeseca rezerviran za dugo očekivane nastupe dvaju bendova koji su s svojim izdanjima skrenuli pozornost i publike i kritike. Mjesto radnje je klub The Beetija na Trsatu, a očekuje nas žanrovska kombinacija kao stvorena za vikend uživanje!, najavljuju iz Distune Promotiona.

Tako će pozornicu u petak, 26.11.  “zauzeti” domaća funky mašina Grapevine Babies, dok u subotu, 27.11. dolazi zagrebački shoegaze indie rock dvojac Tús Nua. Ulaznice je moguće kupiti u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn dok će na dane koncearata cijena narasti na 60,00 kn. Oba koncerta počinju u 22h.

-Nekoliko zaljubljenika u funk glazbu se našlo i odlučilo okušati u stvaranju autorske glazbe. Tako kreće priča o nastanku benda Grapevine Babies. Malo pomalo i stvaranje je donijelo rezultat u vidu albuma prvijenca izdanog prošle godine. Debitanski album „Funkle Ben’s Sex Potion“ sadrži devet autorskih pjesama, prateći priču izumitelja (Funkle Bens) koji traži inspiraciju i sastojke za stvaranjem seks napitka!, stoji u najavi.

Tús Nua je od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons”, prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa, postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se ušuljao na brojne popise najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji.

Netom izdan drugi album, “Nothing Personal” upravo će biti povod za promociju istog, ali i premijerno riječko predstavljanje benda u cjelini.

Prve kritike potvrđuju uložen trud za njegovo stvaranje, tako da ne preostaje ništa drugo nego uvjeriti se i u nastupe uživo koji su uvijek i najjajača karika benda. Ljubitelji shoegaza, post rocka, dream popa pa i noisea dolaze na svoje.

Svakako treba spomenuti i činjenicu da je njihova pjesma  “Fight!” odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem.

Oba događaja su organizirana uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova.