Vikend u riječkom kazalištu donosi performans Vlaste Delimar i atraktivan austrijski balet

Večeras izložbu i performans održava slavna Vlasta Delimar, a sutra gostuje Europaballet koji će predstaviti atraktivan i raznolik glazbeno-scenski program klasičnih, neoklasičnih i modernih produkcija u atraktivnim koreografijama.

Rijeka – Ovog su vikenda u Zajca na programu dva gostujuća programa. Večeras, u subotu, 27. listopada poznata hrvatska performerica Vlasta Delimar upriličit će izložbu i performans „Dolina“ s početkom u 20 sati.

Vlasta Delimar

Vlasta Delimar prva je hrvatska performerica, beskompromisna multimedijalna umjetnica. Performans „Dolina” njen je intiman zapis čiji dramatičan tekst, nastao kao memorija na dan kada se rodila njezina kći Dolina, a čin rađanja nije bio jednostavan, postaje poligon za izvedbu koja zahtijeva totalnu prisutnost tijela kao apsolut egzistencije. Na samom kraju pojavljuje se kći Dolina koja je navršila 30 godina i tim će tautološkim činom potvrditi snagu performansa.

Uz Vlastu Delimar sudjeluju i Josipa Bubaš, Milan Božić te Dolina Martek Delimar. Ulaz je slobodan (uz ranije preuzimanje propusnica na blagajni Kazališta).

Europaballett iz austrijskog St. Pöltena gostuje u “Zajcu” sutra, u nedjelju, 28. listopada u 19.30 sati. Ansambl će, pod naslovom Austrijski gala balet, predstaviti atraktivan i raznolik glazbeno-scenski program klasičnih, neoklasičnih i modernih produkcija u atraktivnim koreografijama međunarodnih koreografa predvođenih koreografskom zvijezdom Renatom Zanellom. Snaga i ljepota plesnog pokreta te životna radost međunarodne plesne trupe stopljena je s glazbom različitih epoha i stilova, od Mozarta i Čajkovskog do Pink Floyda i Lane Del Rey. A neodoljiv austrijski touch programu daju popularni Straussovi valceri i polke. Pažljivim spojem glazbe i pokreta, ova plesna senzacija garantira užitak publike!

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta, a na dan izvedbe, u nedjelju, blagajna će biti otvorena od 17.30 sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }