Visoka poslovna škola PAR uspješno završila europski projekt Reinženjering poslovnih procesa, zaštita okoliša i sigurnost informacija

U sklopu projekta vrijednog oko 330 tisuća kuna, za koji je osigurano više od 283 tisuće kuna dodjeljenih sredstava, realizirano je uvođenje i certificiranje integriranog sustava upravljanja kvalitetom, okolišem i informacijskom sigurnošću, prema međunarodnim normama ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 27001:2013.

Rijeka – Visoka poslovna škola PAR unaprijedila je svoje poslovanje i kvalitetu usluga koje nudi uspješnom implementacijom „Reinženjering poslovnih procesa, zaštita okoliša i sigurnost informacija“ referentne oznake KK.03.2.1.14.0054, koji je sufinancirala Europska unija iz fonda za regionalni razvoj.

Radi se o projektu kojim se nastoje riješiti problemi nepovezanosti aktivnosti u poslovnim procesima, neprepoznavanje kontekstualnih rizika, neefikasno korištenje energenata i vode, nepovjerenje poslovne okoline vezano uz zaštitu osobnih podataka te opasnosti od unutrašnjih i vanjskih prijetnji na organizacijski IT sustav, a njegov je cilj uvođenje i certificiranje integriranog sustava upravljanja kvalitetom, okolišem i informacijskom sigurnošću, prema međunarodnim normama ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 27001:2013.

– Cilj Visoke poslovne škole PAR i njezinih djelatnika je obrazovati kvalitetne ekonomske stručnjake u području poslovnog upravljanja, stvoriti mlade, perspektivne ljude koji će prihvaćanjem koncepta cjeloživotnog učenja te svojim znanjem i djelovanjem doprinijeti vlastitom razvoju ali i razvoju društva u kojem žive, spremno se suočavajući s izazovima poslovnog svijeta i svakodnevice. U ostvarenju tog cilja, Visoka poslovna škola PAR konstantno teži usavršavanju svojeg programa, ali i poslovnih procesa, a u to se uklapa i provedba projekta „Reinženjering poslovnih procesa, zaštita okoliša i sigurnost informacija“, kazala je dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić na tiskovnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i konzultant Igor Pus te voditeljica projekta Jadranka Andrić Maravić, koja je istaknula kako vrijednost projekta iznosi 330.330,86 kuna, a dodjeljena su mu sredstva u visini od 283.305,73 kuna.

Visoka poslovna škola PAR osnovana je 2011. godine te djeluje kao prva privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji, koja izvodi studij Poslovno upravljanje (Business Management). Visoka poslovna škola PAR jedinstvena je poveznica visokog obrazovanja i gospodarstva.

Moderno obrazovanje i orijentacija ka stjecanju poduzetničkih kompetencija u osnovi je djelovanja Visoke poslovne škole PAR. Sam program, stvoren po uzoru na njemački dualni model obrazovanja (jednak omjer teorije i prakse) rezultat je iskustva koji je proizašao iz poslovanja i djelovanja Poslovne akademije Rijeka.

Osim studijskog programa, Visoka poslovna škola PAR provodi i programe usavršavanja, izvodi seminare, tečajeve i radionice neformalnog obrazovanja te organizira međunarodne skupove i konferencije.

– Završetkom ovog projekta, Visoka poslovna škola PAR ostvarila je značajna poboljšanja u poslovnim procesima, poput kontrole troškova, kvalitete, usluge i brzine, usmjeravajući pritom poslovanje na potrebe korisnika usluga. Istovremeno, ostvarit će se značajni ekološki benefiti, kao i zaštita informatičkih resursa te smanjenje vanjske prijetnje na organizacijsku IT okolinu, ali i garancija kvalitete čuvanja i protoka informacija i osobnih podataka, pojasnila je Andrić Maravić.