FOTO Vječna riječka tema ukoričena pod perom vrsnog autora – Predstavljena Sijerkovićeva knjiga o vremenu Rijeke i Kvarnera

Uz zanimljive tekstove, knjiga je bogato ilustrirana fotografijama svih vremenskih uvjeta u Rijeci i okolici.

Rijeka – Prva knjiga posvećena riječkom vremenu, nazvana “O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera” predstavljena je danas u gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Autor knjige je nedavno preminuli meteorolog Milan Sijerković, nakladnik riječka Naklada Val, a o knjizi su uz izdavača Dragana Ogurlića govorili Sijerkovićevi kolege meteorolozi Ivan Novak i Dunja Mazzocco Drvar.

– Knjiga je jezgrovita, ali sveobuhvatna i u njoj se može zaista naći baš sve: od suštinskih podataka preko povezivanja s pučkim pričama i antologijom, do Sijerkovićevih iskustava, kazala je Mazzocco Drvar.

Uz zanimljive tekstove, knjiga je bogato ilustrirana fotografijama svih vremenskih uvjeta u Rijeci i okolici.

– Sijerković je imao ogromnu bazu materijala koju je skupljao cijeli svoj život, tako da je lako mogao napisati detaljnu knjigu za bilo koje područje nakon što su mu kolege iz DHMZ-a pomogli doći do klimatskih podataka, koje je on sa svojim materijalom uklopio u jednu ovakvu prekrasnu knjigu. Znamo svi koliko je ovo naše područje klimatski komplicirano, a knjiga donosi dobra i zanimljiva objašnjenja nekih pojava tako da malo bolje shvatimo što nam se to događa s vremenom, rekao je Novak.

Predstavljena Sijerkovićeva Knjiga O Vremenu Rijeke I Kvarnera

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!