Vlada ‘prebacuje lopticu’ na vlasnike i Upravu: “Želimo pomoći 3. maju i Uljaniku, ali ograničenja su velika”

Govoreći o mogućnostima Vlade da intervenira, minstar financija ZDravko Marić je kazao kako su brojna pitanja – poput stečaja ili predstečaja tvrtke – moraju postaviti vlasnicima i upravi kompanije. I Marićevi kolege istaknuli su stav kako Vlada čini što može, ali postoje značajna ograničenja te Uprava mora preuzeti odgovornost u svemu.

Rijeka/Zagreb – Situacija u brodogradilištu 3. maj, odosno cijeloj Uljanik grupi, u kojoj je danas krenuo opći štrajk radnika zbog neisplate plaća za srpanj, bila je i tema današnjeg sastanka užeg kabineta Vlade. Govoreći o problemu riječkog i pulskog „škvera“, ministar financija Zdravko Marić poručio je kako Vlada želi pomoći brodogradilištima, ali i kako su ograničenja dosta velika zbog pravila Europske unije.

Ministar financija kazao je kako je manevarski prostor jako sužen, budući da HBOR ima ograničenja iako želi pomagati gospodarstvu u svim segmentima. Podsjećamo, Uljanik grupa tražila je od HBOR-a kredit kojim bi riješila problem likvidnosti i tako dobila dovoljno sredstava za isplatu plaća i nastavak proizvodnje, no zahtjev je odbijen.

Govoreći o mogućnostima Vlade da intervenira, Marić je kazao kako su brojna pitanja – poput stečaja ili predstečaja tvrtke – moraju postaviti vlasnicima i upravi kompanije. I Marićevi kolege istaknuli su stav kako Vlada čini što može, ali postoje značajna ograničenja te Uprava mora preuzeti odgovornost u svemu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }