Vladimir Rončević o osnivanju zaklade i liječenju male Mile: Transplantacija je odgođena, no Mila je stabilno

Dosadašnji načini prikupljanja humanitarnih pomoći za djecu daleko su od idealnog bez obzira je li se novac prikupljao na privatne račune ili račune zaklada. Moramo imati situaciju da onaj koji donira novac, riječ je o stotinama tisuća dobrih ljudi, zna u čije ruke taj novac ide i zašto, odnosno da se novac koristi na pravi način, rekao je Vladimir Rončević, kako prenosi Radio Rijeka.

Zagreb – Vladimir Rončević, djed teško bolesne djevojčice Mile Rončević, za čiji je medicinski tretman organizirana jedna od najuspješnijih akcija prikupljanja sredstava u hrvatskoj povijesti, danas je u Novinarskom domu u Zagrebu održao tiskovnu konferenciju na kojoj je izvijestio javnost o Milinom zdravstvenom stanju, kao i o osnivanju zaklade.

Kako je istaknuto na konferenciji, što je prenio Radio Rijeka, iz zaklade Nora Šitum, s računa namijenjenog Mili dosad je uplaćeno 4 milijuna i 779 tisuća kuna. Dio novca je dodijeljen anonimno.

– Mila je trenutno stabilno, sada je realizirana zaklada što je svakako dobra vijest pa ću o tom pitanju nastojati pričati kroz djelovanje ove zaklade. Svi koji su uključeni u rad zaklade su volonteri a da će poslovanje biti potpuno javno. Dosadašnji načini prikupljanja humanitarnih pomoći za djecu daleko su od idealnog bez obzira je li se novac prikupljao na privatne račune ili račune zaklada. Moramo imati situaciju da onaj koji donira novac, riječ je o stotinama tisuća dobrih ljudi, zna u čije ruke taj novac ide i zašto, odnosno da se novac koristi na pravi način, rekao je Vladimir Rončević, kako prenosi Radio Rijeka.

Podsjetili su kako je Mila Rončević ovog proljeća s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia nakon ogromne akcije za prikupljanje novca za njeno liječenje kojoj se odazvala cijela Hrvatska. Za njeno liječenje skupljeno je oko 40 milijuna kuna, puno više nego je bilo potrebno. Mila se već mjesecima u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }