Vrijedno sponzorstvo Ine Ekoregiji Kostrena

Općina Kostrena obratila se Ini sa zamolbom za uključivanje u rad udruge Ekoregija Kostrena koja svojim aktivnostima okuplja brojne mještane različitih uzrasta i vrijedan je promicatelj zdravog života i aktivnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom

Kostrena – U jedinstvenom ekološkom parku Rasadnik u Kostreni, svoje mjesto pronašla je nova drvena kućica čiju je nabavku za potrebe udruge Ekoregija Kostrena s 20 tisuća kuna sponzorirala Ina. Ukupna vrijednost kućice s montažom i prijevozom iznosi 22.500 kuna. Izvođač radova je tvrtka Istragarden iz Galižane.

Kako objašnjavaju iz Općine Kostrena, riječ je o drvenom objektu dimenzija 4,5 m x 3 m s trijemom čija je namjena odlaganje alata i opreme potrebne za održavanje eko-parka te ne manje važno, i kao mjesto za čuvanje banke sjemenja iz 27 kostrenskih vrtova koliko ih članovi udruge trenutno obrađuju, a tome treba dodati i polje lavande.

Općina Kostrena obratila se Ini sa zamolbom za uključivanje u rad udruge Ekoregija Kostrena koja svojim aktivnostima okuplja brojne mještane različitih uzrasta i vrijedan je promicatelj zdravog života i aktivnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom. -Općina Kostreni svojim djelovanjem nastoji nadići ulogu lokalne samouprave i odgovoriti na sve potrebe i očekivanja mještana. Veličinu projekta ne treba uvijek mjeriti visinom uloženih sredstvima, nego utjecajem koji će on imati na kvalitetu života naših mještana. Ponekad čak nije riječ ni o ulaganju, nego o uključivanju i informiranju o radu naših udruga, o povezivanju i promišljanju o aktivnostima koje mi kao Općina možemo poduzeti u korist zajednice, kao što je to bilo u ovom slučaju. Zahvaljujem Ini što je prihvatila naš prijedlog o sponzorstvu i prepoznala važnost rada udruge Ekoregija koji svojim aktivnostima obuhvaća doista širok spektar korisnika, od polaznika vrtića do naših umirovljenika, rekao je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

– INA i Kostrena već desetljećima žive zajedno. Dijelimo svakodnevne probleme, rastemo i razvijamo se. Upravo iz tog razloga nam je važno da budemo aktivan član zajednice i s velikim zadovoljstvom sudjelujemo u projektima koji pridonose kvaliteti života mještana. Ekološki park Rasadnik projekt je koji nesumnjivo oplemenjuje prostor i omogućava našim sugrađanima kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Drago nam je da smo imali prilike sudjelovati u nabavi vrtne kućice te se nadamo da ćemo i u budućnosti biti u prilici uključiti se u ovakve projekte, istaknula je Dijana Hajdo, rukovoditeljica Tehnologije u Rafineriji nafte Rijeka.

Nabavkom vrijednog i neophodnog objekta za rad i održavanje ekološkog parka osobito su zadovoljni članovi udruge Ekoregija Kostrena čija je predsjednica Ljiljana Opančar zahvalila Ini na sponzorstvu i Općini na kontinuiranoj potpori radu udruge. -Naša udruga je osnovana 2013. godine s ciljem revitalizacije ovog vrijednog prostora koji je danas ekološki park. Od tada do danas svi naši programi i projekti imaju svrhu jačanja suradnje sa zajednicom i razvijanja suživota čovjeka i prirode. Imamo 27 obrađenih vrtova, a posebno raduje da unatoč uvriježenom mišljenju kako ovakve aktivnosti uobičajeno zanimaju treću dob, mi imamo velik broj mladih članova pa čitava ova lijepa priča itekako ima budućnost, kazala je Opančar.

-Primopredaja kućice najbolji je uvod u sutrašnju berbu lavande u kojoj će uz članove udruge sudjelovati i KD Kostrena, najavljuju iz Općine. Ubrana lavanda odmah se odvozi u destileriju na preradu kako bi se dobilo dragocjeno lavandino ulje koje će se koristiti u različitima radionicama i aktivnostima koje se  tijekom godine organiziraju u Rasadniku.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }