Za Kantridu i Bivio bez opušaka i plastike – Eko inicijativa “Prasci i Vuk te časte” nagrađuje sakupljače besplatnim pićem

Za svaku skupljenu čašu opušaka ili vrećicu plastičnog smeća s plaže, dobit ćete na šanku čašu piva Tars ili piće po želji! Kod konobara potražite čašu ili vrećicu za smeće.

Rijeka – Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture i Udruga Koga briga pokrenuli su eko inicijativu koja za cilj ima kvartove Kantrida i Bivio što je moguće više očistiti od opušaka i plastičnog otpada. Organizatori ove inicijative ovom su prigodom skladali i prigodnu pjesmicu:

“Drage Riječanke i Riječani,
čuvajmo našu prirodu i more
čistu obalu i plažu svi vole.
Skupi čik, plastiku i smeće
pa dođi na pivu da niz grlo teče.
A za naše klince velike i male,
fina limunada za vruće ljetne dane.
Eko akcija super je fora,
na očuvanje okoliša pazit se mora!”

Za svaku skupljenu čašu opušaka ili vrećicu plastičnog smeća s plaže, dobit ćete na šanku čašu piva Tars ili piće po želji! Kod konobara potražite čašu ili vrećicu za smeće.

Program Kantrida FKK 2020 pokušava potaknuti samostalne inicijative i veću uključenost lokalnih zajednica i pojedinaca u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture na primjeru kvartova Kantrida i Bivio. Inicijator i voditelj projekta Kantrida FKK 2020 je tvrtka Novi turizam d.o.o..

Kantrida FKK 2020 bit će proglašen Europskim kvartom kulture s programom kojeg definiraju teme poput kulture življenjauz more, rada uz more i s morem, izgradnja uključive i solidarne zajednice, novih prostora društvenosti u kojim se isprepliću različite kulture življenja, te se potiče multikulturalna razmjena, svijest o održivom razvoju i uređenju riječkih plaža, uključivost i tolerancija, a manifestiraju se kroz širok spektar raznovrsnih aktivnosti od umjetnosti, kulture, aktivizma, ekologije, gastronomije, do sporta i humanitarnog rada.

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture provodimo program Kultura življenja, koja će na jedinstven način Riječanima i njihovim gostima pružiti priliku da uživaju u čarima ljeta, da se aktivno okušaju u brojnim sportskim i kulinarskim aktivnostima, da se dobro zabave, daju svoj doprinos u očuvanju prirode i da pritom zajedno sa svim sudionicima u projektu ravnopravno sudjeluju u jedinstvenom načinu širenja svijesti o brojnim važnosti očuvanja okoliša. Ova inicijativa je dio programa Kultura življenja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!