Za kršenje samoizolacije kažnjeni s 8.500 kuna

-Osim spomenutih osoba, u prostorijama ove Policijske uprave zatečeni su hrvatski državljanin te državljanin Srbije, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, dok je na području Trsata u Rijeci izvan mjesta samoizolacije zatečena 24-godišnja hrvatska državljanka, a u Vinodolskoj općini 62-godišnji hrvatski državljanin

Rijeka – Iz Policijske uprave primorsko-goranske javljaju da je u proteklih tjedan dana na području njihove nadležnosti utvrđeno 26 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana.

Najveći broj prekršitelja je zatečeno prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa. Tako je 16 stranih državljana iz Estonije, Italije, Kine, Kosova, Nizozemske, Slovenije i Srbije, te četvero hrvatskih državljana, zatečeno u kršenju ili izbjegavanju određivanja epidemiološke mjere samoizolacije.

-Osim spomenutih osoba, u prostorijama ove Policijske uprave zatečeni su hrvatski državljanin te državljanin Srbije, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, dok je na području Trsata u Rijeci izvan mjesta samoizolacije zatečena 24-godišnja hrvatska državljanka, a u Vinodolskoj općini 62-godišnji hrvatski državljanin. Uz njih su na Rabu dvojica hrvatskih državljana kršili mjere, pa je tako 78-godišnjak zatečen u trgovini, a 49-godišnjak u poslovnom centru, dok je u Opatiji 27-godišnjak ušao u banku, umjesto da je, kao i svi ostali, boravio u mjestu gdje mu je određena mjera samoizolacije, ističu iz Policije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svim navedenim prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi s novčanom kaznom od 8000 kuna i dodatnih 500 kuna za troškove postupka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }