ERSTE AD

Zabilježeni naleti životinja na prometnicama našeg područja

Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Krka i Lošinja, Čavli, Drenove, Matulja i Vrbovskog

Rijeka – Od petka, 13. kolovoza na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je devet slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila, javljaju iz PU primorsko-goranske.

Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama, dok je u jednom slučaju na kolnik istrčao i jarac. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Krka i Lošinja, Čavli, Drenove, Matulja i Vrbovskog. Divljač je naletjela na osobna vozila, kojima su upravljali hrvatski i strani državljani. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 60.500 kuna.

-U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice, ističu iz policije, napominjući da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }