Zanimljiva radiodrama ‘Plavo i veliko’ u produkciji Radio Sove

Piše Sonja Marković | Kišobran

Plavo i veliko autorice Hane Kunić posljednja je radio drama Sove presente koju je uređivala Ana Maria Štefanac.

Rijeka – Hanu Kunić imali ste priliku upoznati kroz njene Kratke priče koje su objavljene 2019. Ovoga puta, osim što je autorica teksta, zauzela je i mjesto redateljice. Snimateljica, autorica glazbe i montažerka je Linda Uran, a glumci su Matino Antunović i Ana Maria Štefanac. Vizual je izradila Tanja Blašković.

U formi radio drame obrađeni su razni tekstovi mladih neobjavljenih ili netom objavljenih autora te jedan komad u tri čina – Reakcionari, Drage Gervaisa.

Kroz studio Radio Rijeke i Radio Sove tako su prošli redom mladi studenti glume te profesionalni glumci i umjetnici kao i razni gosti.

Sova presenta bila je i dio otvaranja Europske prijestolnice kulture te je sufinancirana sredstvima Grada Rijeke. Drame su reprizirane u eteru Radio Rože, Radio Studenta, Radio Rojca i Radio Rijeke.

Veliku podršku u radu i značajan doprinos uspjehu Sove presente dala je i Linda Uran kao autorica glazbe, snimateljica, montažerka te glumica.

Urednica Sove presente, Ana Maria Štefanac poziva nove generacije da se uključe u rad Radio Sove kako bi se nastavila stvarati umjetnost za pažljivo slušanje!

Poslušajte radio dramu Plavo i veliko!

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!