Zatvoreni objekti na riječkim tržnicama ponovo rade od sutra

Rijeka plus d.o.o. će na tržnicama osigurati djelatnike koji će prevenirati stvaranje gužvi, a jasne upute o pravilima ponašanja za kupce i prodavače bit će istaknute  na svim ulazima u zatvorene prostore tržnica te postavljene na vidljiva mjesta u prodavaonicama.

Rijeka – Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od subote, 28. ožujka, ponovo se uspostavlja rad zatvorenih objekata u sastavu riječkih tržnica, uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te dodatnih mjera.

Načelnik stožera Civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić pojasnio je kako odlukom nacionalnog Stožera nije dozvoljena prodaja na klupama, već u zatvorenim prostorima poput prodavaonica ili kioska.

– Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. ožujka 2020. godine, ponovno je dozvoljen  rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje. Sukladno tome, otvaraju se zatvoreni objekti na riječkim tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o. Zatvoreni objekti Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet, od sutra, 28. ožujka 2020. godine rade prema redovnom radom vremenu zatvorenih objekata na tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o, javili su iz Grada Rijeke.

Rijeka plus d.o.o. će na tržnicama osigurati djelatnike koji će prevenirati stvaranje gužvi, a jasne upute o pravilima ponašanja za kupce i prodavače bit će istaknute  na svim ulazima u zatvorene prostore tržnica te postavljene na vidljiva mjesta u prodavaonicama. Na ulazima će se za korisnike osigurati punktovi s dezinfekcijskim sredstvima za ruke, također uz istaknute obavijesti o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti.

– Primjenjivat će se mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja i dezinficiranja svih prostora zatvorenih objekata na tržnicama. Mole se svi kupci i zakupci da se strogo pridržavaju svih do sada, od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, propisanih higijensko – sanitarnih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom te da poštuju sve naputke djelatnika Rijeka plus d.o.o. koji će kontrolirati provođenje mjera zaštite i samozaštite od zaraze korona virusom, kazali su iz Grada Rijeke.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!