Završava ljetni ciklus koncerata za glazbene sladokusce – Umaška Febra ove subote u novigradskom „Jazz corneru“

Grupi se odnedavno pridružila Tena Bevčar iz Labina, pa grupa sada broji petero članova: Valentina Borčić Mališa i Tena Bevčar (vokali), Leo Urbas (električna gitara i vokal), Goran Leka (bubnjevi i vokal) i Predrag Stojčević (kontrabas i vokal).

Novigrad – U okviru ciklusa koncerata koji se pod nazivom Live@Jazz corner održava u Novigradu tijekom ljetnih mjeseci, ove subote, 15. rujna od 21 sat u Prolazu Boška Petrovića nastupit će umaški sastav Febra. Tim će se koncertom i okončati ovogodišnji Live@jazz corner ciklus.

Febra je osnovana 2013. godine. U proteklih pet godina za njima je veliki broj nastupa na nizu manifestacija i brojnim pozornicama. Nastupali su diljem Istre, u Zagrebu, pa i u inozemstvu. Od mnogih zapaženih nastupa sami članovi Febre rado će izdvojiti podatak kako su već godinama redoviti glazbeni gosti u Gourmet zoni ATP Croatian Open Umag turnira, a posebno izdvajaju i prošlogodišnji nastup na Adventu u Zagrebu, višekratmo proglašenom najboljim božićnim sajmom u Europi.

Repertoar Febre čine uglavnom obrade pjesama stranih izvođača iz 50-tih i 60-tih godina, kao i suvremenih pjesama, a sve u pop, jazz, soul i blues maniri, s prizvukom rockabillyja, te je namijenjen stranoj i domaćoj publici svih generacija. U bendu kažu kako se nadaju da će uskoro zakoračiti u nove izazove i početi stvarati autorske pjesme.

Grupi se odnedavno pridružila Tena Bevčar iz Labina, pa grupa sada broji petero članova: Valentina Borčić Mališa i Tena Bevčar (vokali), Leo Urbas (električna gitara i vokal), Goran Leka (bubnjevi i vokal) i Predrag Stojčević (kontrabas i vokal).

Što se pak tiče ciklusa koncerata pod nazivom Live@Jazz corner, zajednička poveznica tog ciklusa je mjesto održavanja. Riječ je o slikovitom, vrlo akustičnom ambijentu malog mediteranskog trga nadomak mora, dijelom omeđenom i povijesnim gradskim zidinama, kojeg je legendarni jazz glazbenik Boško Petrović za života prozvao „Jazz Corner of Istria“, te ovdje rado i nastupao. Prostor je stoga posthumno dobio naziv po ovom iznimnom jazz glazbeniku, te velikom prijatelju Novigrada. Formalnoga naziva „Prolaz Boška Petrovića“, a neformalno „Jazz corner of Istria“, postao je tako mjestom glazbenih susreta vrhunskih istarskih, hrvatskih pa i svjetskih glazbenika s ovdašnjom publikom. „Jazz corner of Istria“ u nekoliko navrata tijekom ljetnih mjeseci ugošćuje tako koncerte na tragu jazza i drugih bliskih glazbenih pravaca, koji se uklapaju u atmosferu ovog živopisnog trgića. Koncert pod zvjezdanim nebom, kvalitetni glazbenici u bliskom kontaktu s publikom, mediteranski ugođaj i prisna atmosfera, neki su od atributa koji će vam i ovoga puta zasigurno priuštiti nezaboravnu glazbenu večer u Novigradu. I ne manje važno – ulaz na sve koncerte je besplatan. Organizator ciklusa je novigradska Turistička zajednica.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!