Završen edukativno glazbeni ciklus Let’s Talk About Music

Završen edukativno glazbeni ciklus Let’s Talk About Music

Foto: Hana Barić

Polaznici su doznali na koji način je građen odnos između Radnje i Distune pormotiona, kroz višegodišnje osmišljavanje vizuala za sve naše programe i projekte. Drugim rječima, kako jednostavana, ali dobro osmišljena vizualna komunikacija postaje prepoznatljiv alat za povezivanje neke organizacije sa njezinim korisnicma, u našem slučaju publikom.  

Rijeka – I treću godinu zaredom, uspješno je završena edukativno-glazbena radionica koju provodimo pod nazivom ”Let’s Talk About Music”.

Nažalost zbog situacije s covidom-19, realizacija je počela kasnije od planiranog. Tako je javni poziv putem kojeg su se zainteresirani  (u dobi od 18-27 godina starosti) mogli prijaviti za sudjelovanjem, objavljen početkom svibnja, a prvi modul bio je zakazan tri tjedna kasnije. Na samu radionicu pristiglo je oko 10-ak prijava, koju je u konačnici redovno od početka do kraja pratilo sedmero polaznika.

-U ovogodišnji ciklus uvela nas je Andrea Laurić (kolektiv Tipsy, Rijeka) koja je održala modul pod nazivom ”Organizacija glazbenog događaja”. Za razliku od prethodnih izdanja (kada je naglasak bio na klupskim koncertima) polaznici su mogli dobiti uvid u to kako se i na koji način organiziraju partiji na različitim lokacijama (zatvorenog, otvorenog ili poluotvorenog tipa).  Primjerima iz vlastitog iskustva na vrlo slikovit i zanimljiv način, objasnila je projektnu logiku cjelokupnog procesa koji se međusobno isprepliće i nadograđuje u svim fazama od početne ideje do realizacije, ističu organizatori.

Zatim je slijedio modul ” Odnosi s javnošću i marketing ” kojeg je mentorirala, Marta Ban (Art-kino Croatia, Rijeka). Sličnosti i razlike koje postoje u obraćanju medijima i publici u organizaciji filmskih projekcija odnosno glazbenih događanja, polaznici su mogli uočiti kroz predloške kojima se koristi u svakodnevnom radu.

Za ”Vizualni identit” i ovoga su puta bili zaduženi Petra Vrdoljak i Antonio Karača (dizajnerski obrt Radnja iz Zagreba). Polaznici su doznali na koji način je građen odnos između Radnje i Distune pormotiona, kroz višegodišnje osmišljavanje vizuala za sve naše programe i projekte. Drugim rječima, kako jednostavana, ali dobro osmišljena vizualna komunikacija postaje prepoznatljiv alat za povezivanje neke organizacije sa njezinim korisnicma, u našem slučaju publikom.

Kao i lani, najzahtjevniji modul (u predavačkom smislu te riječi)  ”Tehnička produkcija” – zvuk i rasvjeta, mentorirali su Davor Popdankovski i Sebastijan Tomažin, voditeljski dvojac s community radija, Radio Roža. Polaznici su kroz najbitnije pojmove i primjere iz prakse stekli osnovna znanja vezana za tumačenje i razumijevanje tehničkih specifikacija te ostalih logističkih apsekata organizacije bez kojih se glazbeni događaji ne bi mogli održati.

Modularni ciklus završen je u srpnju, postavljanjem finalnog zadatka. Trebalo je osmisliti organizaciju hipotetskog glazbenog događaja na otvorenom na za to predviđenoj lokaciji. S obzirom na ponuđena rješenja, možemo biti više nego zadovoljni te izvući zaključak da je ovogodišnja radionica za polaznike bila i zanimljiva i korisna.

-Još jednom se zahvaljujemo svim polaznicima radionice, mentorima i Savezu udruga Molekula koji nam je i ove godine omogućio provedbu projekta u prostorima Filodrammatice i OKC Palach te se nadamo uspješnom nastavku niza, četvrtim izdanjem u proljeće 2022., poručuju organizatori.

Projekt je sufinanciran od strane Odjela za kulturu – Grada Rijeke.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }