Zbog jakog juga moguće su poteškoće u pomorskom prometu

Jadrolinija javlja da se zbog loših vremenskih prilika uvodi raniji povratak na brodskoj liniji Komiža-Biševo s polaskom u 12:00 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža. Ostale linije plove redovito.

Rijeka – Povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru juga te se stvaraju mjestimične usporene kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika.

Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac vozi se uz ograničenje brzine zbog prometne nesreće između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane.

Kolona teretnih i osobnih vozila prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko dva kilometra, a kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar. Povećana je gustoća prometa u oba smjera na Krčkom mostu.

Na Jadranskoj magistrali u mjestu Banići zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju prometne policije. Danas od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti 1. Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza. U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji, upozoravaju iz HAK-a. Zbog jakog juga moguće su poteškoće u pomorskom prometu. Jadrolinija javlja da se zbog loših vremenskih prilika uvodi raniji povratak na brodskoj liniji Komiža-Biševo s polaskom u 12:00 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža. Ostale linije plove redovito.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }