Zbog najave lošeg vremena promjene u programu Fešte svetog Pelagija @ Novigrad

Subota i nedjelja bez glazbe, program se „pomiče“ na ponedjeljak i utorak…

Novigrad – Zbog najave vrlo lošeg vremena za vikend, organizatori novigradske Fešte svetog Pelagija bili su prisiljeni djelomično izmijeniti glazbeni program manifestacije. Kako je i bilo predviđeno, u petak će publiku od 21 sat na pozornici na Porporeli zabavljati Jole, dok će u isto vrijeme na Velikom trgu koncert održati New Jersey Bon Jovi tribute band. U subotu i nedjelju zbog loše vremenske prognoze glazbenog programa neće biti, a najveći dio predviđenih sadržaja prebačen je na ponedjeljak i utorak. U ponedjeljak će na Porporeli od 21 sat koncert održati Bajaga i njegovi Instruktori, dok će na Velikom trgu za one željne fešte i plesa zasvirati Alfa time band. U utorak na Velikom trgu glazbena poslastica uz Marka Tolju, a na Porporeli veselica uz Mambo Kingse. Na trećoj pozornici, onoj u Prolazu Boška Petrovića u subotu i nedjelju također nema koncerata. U petak će – kako je i najavljeno – nastupiti mladi glazbeni talenti iz udruge Mali veliki mikrofon, a u utorak Sergio Pavat i l’Orchestra istriana. DJ party na Porporeli održat će se u petak, te u ponedjeljak i utorak. Vatromet za kraj Fešte predviđen je u utorak u 23 sata.

Loša vremenska prognoza utjecat će moguće i na dio sportskih sadržaja u okviru Fešte svetog Pelagija, koji se odvijaju na otvorenom a planirani su za subotu ili nedjelju. Njihovi organizatori procijenit će na licu mjesta hoće li se ta događanja održati, odgoditi ili otkazati. Štandovi s ugostiteljskom ponudom duž Mandrača i Porporele postavljeni su već u četvrtak, a tu će i ostati do utorka, te će svoju ponudu nuditi kako to vremenske (ne)prilike budu dozvoljavale.

Na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, u prijepodnevnim satima održat će se – kako je i planirano – svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija, dok će se u 19 sati u novigradskoj kino-dvorani održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima. Samoj sjednici prethodit će i nastup limene glazbe, koja će time dodatno naglasiti svečarski ton i atmosferu.

Više detalja o programu fešte možete, među ostalim, pronaći i na mrežnim stranicama Grada, na adresi www.coloursofistria.com, dok su najažurnije informacije na Facebook stranici TZG Novigrada Visit Novigrad Cittanova.

Organizatori i pokrovitelji Fešte svetog Pelagija su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, koji i ovim putem zahvaljuju svim izvođačima i svima onima koji su pokazali razumijevanje u ovoj situaciji, te pomogli da se manifestacija, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, u najvećoj mjeri ipak održi.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!