Zbog zaraze većine igrača, VK Primorje ne može odigrati današnju utakmicu protiv Solarisa

Gotovo cijela ekipa zaražena je koronavirusom, stoga je Klub donio odluku, prvenstveno zbog zdravlja igrača, da se današnji susret neće odigrati, a iz HVS-a kažu da ne mogu udovoljiti zahtjevom za odgodom.

Rijeka – Povjerenstvo za natjecanje HVS-a je kalendarski odredilo da se uzvratna utakmica četvrtfinala Prvenstva Hrvatske protiv ekipe Solarisa odigra 03. svibnja 2021. godine, no utakmica ne može biti odigrana od strane seniorske momčadi, zbog izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom, javljali su iz VK Primorje. Naime, 90% momčadi VK Primorje Erste Bank je zaraženo koronavirusom i isključivo zbog odgovornosti prema zdravlju igrača, Klub je donio odluku da se iz istih razloga ne može nastupiti.

– Nažalost, od strane Povjerenstva za natjecanje nije bilo moguće pomaknuti utakmicu za naredno razdoblje, zbog unaprijed određenog termina odigravanja finala Prvenstva Hrvatske. Unaprijed određeni datumi finala vezani su za natjecanje Lige prvaka, u kojem nastupa VK Jug AO, i početka priprema hrvatske vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre. Ovom odgovornom odlukom čekamo bolje prilike za nastavak play-offa, odnosno kada zdravstveno stanje igrača dozvoli izdržavanje svih napora, nastavit ćemo natjecanje u Prvenstvu Hrvatske, poručuju iz VK Primorje.

HVS: Ne možemo udovoljiti zahtjevu za odgodom

Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza donio je odluku po kojoj se zbog nemogućnosti odigravanja uslijed epidemioloških razloga, uzvratni susret četvrtfinala doigravanja državnog prvenstva Primorje EB – Solaris neće odigrati. Drugim riječima, navedena je utakmica registrirana rezultatom 5:0 za Solaris (b. b. – bez borbe). To nadalje znači da se Solaris plasirao u polufinale Prvenstva Hrvatske, dok će Primorje EB u borbu za poredak od 5. do 8. mjesta.

Naime, uzvratni susret četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske, Primorje EB – Solaris trebao se prema prvotnom planu odigrati u Rijeci, 24. travnja. Budući da se neposredno nakon prve utakmice četvrtfinala Solaris – Primorje EB (9:10), velik broj igrača Primorja EB zarazio virusom Covid-19, uzvratna utakmica u Rijeci je prvotno odgođena. Upravni odbor HVS-a donio je odluku temeljem koje se uzvratna utakmica trebala odigrati u ponedjeljak, 3. svibnja. Nažalost, velik je broj igrača Primorja EB još uvijek u samoizolaciji, te nisu u mogućnosti nastupiti u tjednu koji je pred nama.

Vaterpolski klub Primorje EB je uputio dopis Upravnom odboru HVS-a sa zamolbom za odgodom odigravanja uzvratne utakmice četvrtfinala planirane u ponedjeljak, 3. svibnja. Upravni odbor HVS-a nije mogao udovoljiti tom zahtjevu zbog pomanjkanja termina u kalendaru natjecanja, kao i zbog unaprijed definiranih termina prijenosa finalne serije na HTV-u, poručili su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Pomicanje uzvrata četvrtfinala, pa onda odigravanje polufinala, nužno bi značajno odgodilo početak finalne serije. Prva finalna utakmica Prvenstva Hrvatske predviđena je već u subotu, 8. svibnja, a finalna se serija može protegnuti do maksimalno 5 utakmica. Termin pete utakmice je 26. svibnja, a ne valja smetnuti s uma da već 3. lipnja počinje i završni turnir, Final 8 Lige prvaka na kojem nastupa hrvatski predstavnik Jug Adriatic osiguranje, kojemu također valja omogućiti bar minimalno razdoblje za pripremu za navedeno natjecanje, kažu u HVS-u.

Vaterpolski klub Primorje EB je nakon odluke i obrazloženja HVS-a dostavio dopis kojim izvješćuju kako su u nemogućnosti igranja uzvratne utakmice četvrtfinala Prvenstva Hrvatske protiv Solarisa, a koja se trebala odigrati u ponedjeljak, 3. svibnja. Razlog tomu je što je dio igrača i trenera još uvijek u samoizolaciji, dok dio igrača koji je prebolio koronavirus, nije dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Ujedno, donesena je odluka da se iz razloga zgusnutog termina natjecanja odigra samo jedna utakmica polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske, naravno uz suglasnost oba kluba polufinalista. Tako će Jug Adriatic osiguranje – Solaris, svoju jedinu polufinalnu utakmicu odigrati u utorak, 4. svibnja u Dubrovniku, s početkom u 18.00 sati.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!