Zeleni Kastav – 64. izdanje popularnog sajma iznimno se održava danas zbog lošeg vremena

Na 64. sajmu sudjelovat će 34 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se o posjetiteljima Zelenog Kastva poznatim uzgajivačima i proizvođačima, ekološki certificiranih i onih koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede.

Kastav – Prvi jesenski ove godine, a ukupno 64. Zeleni Kastav održat će se danas, u nedjelju 27. rujna od 9 do 13 sati na Fortici u Kastvu. Ukoliko vremenske prilike to budu tražile, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu.

– Na 64. sajmu sudjelovat će 34 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se o našim stalnim uzgajivačima i proizvođačima, ekološki certificiranih i onih koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede. Koju pouku možemo izvući iz ovoga?! Ovo je mjesec obilja na poljoprivrednim dobrima sudionika! Pokažimo zahvalnost i solidarnost, novac im je potreban za daljnja ulaganja u jesenske sjetve i sadnje, te radove na postojećima, kazala je koordinatorica sajma Irena Kukurin Barić, dodavši kako će posjetitelje Zelenog Kastva, kojem se bliži 4. rođendan, glazbom razveseliti Dorian Rubeša.

Poručila je kako će ponuda današnjeg sajma biti vrlo obilna.

– Gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati, i to nas jako veseli – salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, brašna, žitarica i pahuljica, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina (salse, konšerve, octevi, senfovi, kiseli krastavci, kisele paprike, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, matičnog soka aronije, te sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, tjestenine raznih okusa za vegane, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća, poručila je Kukurin Barić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!