Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Žiroskop: radionica projektiranja i upravljanja javnim prostorom

Radionica je namijenjena mladima, ali i ne-tako-mladima i svim zainteresiranim građanima koji bi se voljeli pobliže upoznati s arhitektonskim i urbanističkim elementima i projektnim koracima u izradi idejnog rješenja u javnom prostoru.

Rijeka - Projekti Žiroskop i Kortil uživo od 6. do 12. listopada organiziraju radionicu Projektiranja i upravljanja javnim prostorom, odnosno trgom između OŠ Centar i srednje Građevinske i Graditeljske škole na Sušaku, u samoj blizini HKD-a.

Radionica je namijenjena mladima, ali i ne-tako-mladima i svim zainteresiranim građanima koji bi se voljeli pobliže upoznati s arhitektonskim i urbanističkim elementima i projektnim koracima u izradi idejnog rješenja u javnom prostoru. Pred znanje i iskustvo nije od važnosti jer radionica nudi opće elemente projektiranja i izrade idejnog rješenja javnog prostora, odnosno trga.

Radionicu vode mlade riječke krajobrazne arhitektice: Darija Vozila, Tena Vičević Dunaj i Sara Stojaković.

Predviđeno je sudjelovanje između 10 i 15 polaznika. Sudjelovanje je moguće uz prethodnu obaveznu prijavu na adresu GalerijaKortil@hkd-rijeka.hr do 6. listopada 2020. godine do 12 sati. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime uz kratki opis motivacije/želje za sudjelovanjem.

Prema planu, u utorak 6. listopada najavljen je obilazak terena i predavanje o arhitekturi javnih prostora, u četvrtak 8. listopada razrada ideja, skica i koncepta trga, dan kasnije odabir zajedničkog koncepta i izrada idejnog plana, a u ponedjeljak 12. listopada predviđen je rad na idejnom rješenju i zaključno predavanje. Vrijeme održavanja je od 17 do 19 sati tih dana.

Radionica za krajnji cilj ima poticanje kritičkog opažanja građana; poticanje kreativnosti u osmišljavanju javnog prostora i  osvješćivanje samog odnosa prema njemu, te stjecanje praktičnih vještina za daljnji razvoj, edukaciju i život, a krajnja rješenja bit će izložena na skupnoj izložbi - Žiroskop planiranoj 23. listopada u atriju HKD-a.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.