ZLATNE RIJEČI DJETINJSTVA Volim tatu

Volim tatu

Napisao: David Bedford
Ilustracije: Brenna Vaughan
Nedavno obilježavanje Dana očeva 19. ožujka podsjetilo me na ovu razigranu priču punu ljubavi i razumijevanja koja nas vodi kroz jedan dan Vjeverića i njegovog tate.
“Gledaj me tata!”, viknuo je Vjeverić kopajući duboku, dublju, najdublju rupu iz koje mu je ubrzo virio samo repić kojim je radosno mahao.”
Vjeverić je kao i svako drugo dijete želio tati pokazati sve što zna i sve što može. No, naravno, kao i svako dijete, sa svakom svojom aktivnosti, na kraju upada u nevolju zbog neiskusva od čega ne može pobjeći niti jedno dijete.
Na kraju svih svojih pokušaja, odustaje od igre i priznaje sam sebi poraz pripisujući to svom karakteru:
“Uvijek zapnem i zaglavim. U svemu sam loš!”
No, svatko tko razumije razliku između kritike i srama, razumije koliko je takva rečenica u dječjoj glavi štetna.
Ovaj tata odmah shvaća problematiku cijele te situacije te odvlači pažnju Vjeverića na pozitivnije misli.
Upoznaje Vjeverića sa igrama koje mogu zajedno igrati.
Danas već svi znamo koliko je važna uloga očeva u odgoju djece. Znamo da očevi nisu samo hranitelji obitelji već aktivno uključeni članovi koji također dijele bezuvjetnu ljubav, smiju se, plešu, pjevaju i zajedno sa majkama, odgajaju djecu.
Ovo je slikovnica koja otvara škrinjicu ljubavi i nakon čitanja, zagrljajima i osmijesima grije cijelu obitelj, a ponajviše djecu i njihove voljene tate.

 

Pokrovitelj rubrike: OPTIKE DAMIR | Za Vaš bolji pogled…

Očna optika Damir obiteljska je tvrtka koja na prvo mjesto stavlja interese svojih klijenta. Kao brend za cijelu obitelj podržava kvalitetnu i zdravu komunikaciju!

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!