Zlouporaba droga – uhićeno više osoba, otkriven laboratorij, zaplijenjeno 6,6 kg marihuane, kokain…

Uhićene su još tri osobe te obavljene pretrage doma i drugih prostorija i vozila osumnjičenih, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više od 6,6 kilograma marihuane, oko 32 grama kokaina, novac u ukupnom iznosu od više desetaka tisuća kuna.

Rijeka – Kontinuitet značajnijih količina zaplijenjenih droga u  proteklih mjesec dana, nastavljen je i jučer završenim kriminalističkim istraživanjem kojim je bilo obuhvaćeno sedmero hrvatskih državljana, u dobi od 25 do 52 godine.
Riječ je o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju kojeg su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a i nadležnim policijskim postajama ove Policijske uprave.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 33-godišnji hrvatski državljanin u dogovoru s još dvije osobe, u dužem vremenskom razdoblju nabavljao i dopremao veće količine marihuane i amfetamina na područje grada Rijeke.
Nakon što je po završetku kriminalističkog istraživanja opatijske policije 33-godišnjak u prosincu prošle godine uhićen i sproveden u istražni zatvor zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe droga, posao dopreme i distribucije droge preuzela je drugoosumnjičena, 32-godišnja hrvatska državljanka. Nakon što je ona zajedno s 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, uhićena u srpnju ove godine, prvoosumnjičeni 33-godišnjak je nastavio s kriminalnim aktivnostima, dogovarajući dopremu i distribuciju droge namijenjene daljnjoj prodaji.
Tako je u sklopu ovog kriminalističkog istraživanja u narednom razdoblju policija uhitila još dvije osobe te u Rijeci otkrila laboratorij sa svom opremom potrebnom za uzgoj indijske konoplje.
Uz to, jedan od osumnjičenika, 25-godišnji hrvatski državljanin je  zbog straha od uhićenja po uputi prvoosumnjičenog 33-godišnjaka pokušao sakriti dio droge, ali u tome nije uspio. Uhićen je, a policija je tom prilikom pronašla oko pola kilograma amfetamina i oko 150 grama marihuane.
Tijekom jučerašnjeg dana u Rijeci su uhićene još tri osobe, među kojima i prvoosumnjičeni 33-godišnjak.
Također, po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Rijeci jučer su obavljene pretrage doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenih, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više od 6,6 kilograma marihuane, oko 32 grama kokaina, novac u ukupnom iznosu od više desetaka tisuća kuna(u kunama i stranim valutama), digitalna vaga, mobiteli i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima zlouporabe droga.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj prodaji na području Rijeke.
Po završetku kriminalističkog istraživanja prvoosumnjičeni 33-godišnjak kazneno je prijavljen za kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i sprečavanje dokazivanja.
Za ista kaznena djela prijavljeni su i hrvatski državljani u dobi od 25 i 33 godinedok su  drugoosumnjičena 32-godišnjakinja i hrvatski državljani u dobi od 28 i 34 godine prijavljeni za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama,  a 52-godišnja hrvatska državljanka prijavljena je za kazneno djelo sprečavanje dokazivanja.

Pritvorskom nadzorniku predano je troje osumnjičenika, dok su neki od ostalih već u istražnom zatvoru.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }