Zračna luka Rijeka dobila 7,7 milijuna kuna za program udruženog oglašavanja, traži i veći dio “kolača” od države

Uvođenje novih avio linija važan je iskorak za Zračnu luku Rijeka, a pogotovo što je upravo liniju prema Krku otvorila velika kompanija Lufthansa.

Rijeka – “Primorsko-goranska županija nastavlja s podrškom jačanja prometa Zračne luke Rijeka, a time i promoviranju Kvarnera kao avio destinacije kroz sufinanciranje promotivne kampanje oglašavanja zajedno s jedinicama lokalne samouprave, lokalnim turističkim zajednicama i subjektima turističkog gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije. U tu je svrhu u Proračunu PGŽ osigurano 950.000 kuna, a također će PGŽ preuzeti i podmirivanje umjesto gradova i općina Gorskog kotara kao i njihovih turističkih zajednica i gospodarstva”, izvijestio je na današnjem susretu s novinarima zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Dodao je da je za program udruženog oglašavanja odobreno ukupno 7,7 milijuna kuna od čega polovicu daje Hrvatska turistička zajednica, a drugu polovicu zajedno će osigurati TZ Kvarnera, PGŽ, lokalne turističke zajednice te hotelijeri i kampovi s Kvarnera. Uvođenje novih avio linija važan je iskorak za Zračnu luku Rijeka, a pogotovo što je upravo liniju prema Krku otvorila velika kompanija Lufthansa.

Kako je istaknuo zamjenik, u ovom trenutku vode se pregovori s državom oko raspodjele 100 milijuna kuna za sufinanciranje letova na domaćim linijama, takozvani PSO. Do sada je iz tog „paketa“ Zračna luka Rijeka dobivala nepunih milijun kuna, manje i od zračne luke na Braču, a zahtjev je da se 10 posto iz ukupne svote usmjeri Krku kako bi se krčki aerodrom doveo u poziciju za ravnopravnu tržišnu utakmicu s ostalim zračnim lukama. Zahtjev je i da se avio linija prema Dubrovniku uvede svakodnevno a ne kao što je sada slučaj dva puta tjedno.

Zamjenik je najavio i skori početak građevinskih radova na uređenju Centra za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici, nakon što je odabran najpovoljniji ponuditelj. Ukupna vrijednost rekonstrukcije i uređenja Centra iznosi 3,8 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovo do rujna sljedeće godine.

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc rekao je da je za provedbu mjera zaštite od požara Županija osigurala 100.000 kuna

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!