Župan Komadina: Krivulja oboljelih u PGŽ još uvijek nema značajniju uzlaznu putanju

Župan Komadina: Krivulja oboljelih u PGŽ još uvijek nema značajniju uzlaznu putanju

Ilustracija

Do sada je jedna osoba izliječena, a i za drugu se uskoro očekuje potvrda da više nema prisutnosti zaraze

Rijeka – “Na području naše Županije, na sreću, za sada nemamo značajniju uzlaznu krivulju broja oboljelih od korona virusa, a ukoliko se svi budemo pridržavali preporučenih mjera, nepotrebnog kretanja i izbjegavanja socijalnih kontakata imamo šansu da zaustavimo širenje zaraze”, rekao je gostujući danas u eteru Radio Rijeke župan Zlatko Komadina. Župan je također iznio i aktualne podatke koji govore o ukupno 30 evidentiranih slučajeva, od kojih je 26 hospitalizirano, a samo je jedna osoba zbog nešto teže kliničke slike priključena na respirator. Do sada je jedna osoba izliječena, a i za drugu se uskoro očekuje potvrda da više nema prisutnosti zaraze.

Župan Komadina također je pohvalio i građane koji se većinom pridržavaju mjera ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, zahvalio se svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusa te zamolio građane da ne odlaze u ordinacije primarne zdravstvene zaštite već da se prethodno telefonski konzulitiraju sa liječnicima. Osvrnuo se i na problem zaštitne opreme te rekao kako su sve županijske zdravstvene ustanove u procesu izvanrednih nabavki preko svojih dobavnih kanala, no to je problem koji se pokušava riješiti i sa razine Nacionalnog kao i Županijskog stožera civilne zaštite.

“Pomoć su nam ponudili i iz naših prijateljskih kineskih regija, te se nadam da ćemo za naš zdravstveni sustav osigurati ovih dana uspjeti osigurati dodatne količine opreme”, rekao je danas prilikom gostovanja na Radio Rijeci župan PGŽ Zlatko Komadina.