Župan Komadina na 26. konferenciji Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana (CESMA)

Primorsko-goranska županija je regija bogate pomorske tradicije u kojoj se živi od mora i s morem, istaknuo je Komadina

Rijeka – Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na otvorenju 26. konferencije Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana koja se održava u riječkom Grand Hotelu Bonavia.

Cilj konferencije je kroz stručna predavanja i panele ukazati na brojne izazove u suvremenom brodskom prometu. Između ostaloga, razgovarat će se o inovacijama i trendovima te o tome kako biti konkurentan u ovoj branši.

Zaželjevši dobrodošlicu i uspješan rad, župan Komadina je istaknuo da je Primorsko-goranska županija regija bogate pomorske tradicije u kojoj se živi od mora i s morem.

Prisutne su pozdravili i ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kap. Siniša Orlić, pročelnica Ureda grada Rijeke Verena Lelas Turak, predsjednik Udruge europskih kapetana Nenad Šimičić te ispred organizatora, predsjednik Udruge pomorskih kapetana sjevernog Jadrana-Kraljica mora, Juraj Karninčić.

CESMA je osnovana 1995. godine i predstavlja dvadeset udruga zapovjednika brodova, kao i brojne pojedinačne članove iz petnaest zemalja Europske unije i budućih zemalja članica EU-a. Ciljevi organizacije su zastupanje zapovjednika brodova u Europskoj komisiji i prostor za njihovo mišljenje u Europskom parlamentu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }