Županija ove godine za školstvo osigurala više od 62 milijuna kuna

Najviše sredstava namijenjenih školama ova će se godine utrošiti na dovršetak rekonstrukcije škole u Dražicama, te dogradnju osnovne škole u Matuljima

Rijeka – Na dnevnom redu 26. sjednice Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 6.veljače predviđeno je 15 točaka, najavio je na današnjem redovnom susretu s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Od tema o kojima će raspravljati vijećnici izdvojio je raspored decentraliziranih sredstava za školstvo, zdravstvo i socijalnu skrb, zatim informaciju o daljnjim ulaganjima u Regionalni sportsko rekreacijski i turistički centar Platak te nekoliko kadrovskih prijedloga za imenovanja. Također je dodao da će članovi skupštine biti informirani o izvješću Državnog ureda za reviziju koje je i Županiji dalo bezuvjetno mišljenje za poslovanje u 2018.godini.

Prema riječima pročelnice UO za odgoj i obrazovanje Edite Stilin od 62,3 milijuna kuna decentraliziranih sredstava na osnovno školstvo rasporedit će se 36 milijuna, a na srednje 26 milijuna kuna. Najviše sredstava usmjerit će se u realizaciju kapitalnih investicija kao što je dovršetak dogradnje i rekonstrukcije škole u Dražicama koja dobiva i novu školsku sportsku dvoranu u ovoj godini planirano je usmjeriti 11,5 milijuna kuna a za dogradnju osnovne škole u Matuljima 2,6 milijuna kuna. Pročelnica je najavila i nabavku novog vozila za prijevoz učenika u Ravnoj Gori te dostavnog vozila za Ugostiteljsku školu u Opatiji. Izvijestila je i o rezultatima upisa u prve razrede osnovnih škola, njih ukupno, prema prvim podacima 2.732 što je za 229 djece više nego lani.

Za djelatnost socijalne skrbi, prema riječima resorne pročelnice Dragice Marač na raspolaganju je ukupno 17,5 milijuna kuna od kojih 12.480.000 kuna biti usmjereno županijskim domovima za starije osobe što je za 3 posto više nego lani. Od tog iznosa 396.000 kuna bit će utrošeno za otvaranje dislocirane jedinice Doma Mali Kartec na Rabu.

Pročelnica UO za turizama, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je o upravo raspisanom natječaju za sufinanciranje programa selektivnih oblika turizma. Natječaj je namijenjen turističkim zajednicama a na raspolaganju je ukupno 380.000 kuna.

Za programe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, a koji se odnose na unapređenje i razvoj zdravstvenog standarda ukupno će iz županijskog proračuna biti usmjereno 1,8 milijuna kuna najavila je resorna pročelnica Đulija Malatestinić. Informirala je također i održanoj sjednice županijskog Stožera za zarazne bolesti a vezano uz aktualnu epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji zbog korona virus, na kojoj su definirana postupanja svih službi u slučaju pojave oboljelih. Prema njezinim riječima u Hrvatskoj nije evidentiran niti jedan slučaj oboljelih od korona virusa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!