Županijske lučke uprave ove godine planiraju prihodovati 280 milijuna kuna

Gotovo dvije trećine ovogodišnjih planiranih prihoda županijskih lučkih uprava čine ugovorena bespovratna sredstva uz EU programa

Rijeka – Županijske lučke uprave, prema iskazanim planovima poslovanja, u ovoj godini planiraju ostvariti prihod od 280 milijuna kuna, od čega je gotovo dvije trećine prihod od ugovorenih bespovratnih sredstva iz programa EU, izvijestila je zamjenica župana Marina Medarić na današnjem redovnom susretu s novinarima.

Posebno je istaknula značajan rast prihoda od pružanja usluga koji se u ovoj godini očekuje na razini od čak 50 milijuna kuna. “Ako se prisjetimo da je prije desetak godina taj prihod iznosio oko 5 milijuna kuna onda je očito da naš sustav županijskih lučkih uprava efikasno upravlja pomorskim dobrom, rezultat čega je i ovaj rast prihoda. Pored toga zahvaljujući velikim ulaganjima u lučku infrastrukturu značajno je porastao broj vezova tako da trenutno imamo ukupno, komunalnih i nautičkih, 11.270 vezova, što će također donijet i daljnji rast prihoda”, naglasila je Medarić. Zamjenica je informirala i o prvom novogodišnjem rasporedu sredstava za pokroviteljstva, manifestacija i druga događanja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju. Raspoređuju se sredstva za 53 prijavitelja i ukupno 61 manifestaciju u iznosu od 389.000,00 kuna.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!