Županijski predstavnici posjetili ‘čuvare zelene i plave granice’: Djelatnike GP Rupa i Lučke kapetanije Rijeka

Darko Glažar istaknuo je kako Primorsko-goranska županija i ŽOC imaju tri stvari koje druge županije nemaju:  avio izviđanja, podvodno kartriranje olupina i fond za slučaj iznenadnog onečišćenja o nepoznatom. 

Rijeka – Ususret nadolazećim blagdanima, predstavnici Primorsko – goranske županije tradicionalno su posjetili djelatnike Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa. Uz blagdanske čestitke, zamjenica župana Marina Medarić i potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić uručili su im i prigodne darove.

Prilikom posjeta  Lučkoj kapetaniji Rijeka, zamjenica župana Marina Medarić pohvalila je suradnju s Lučkom kapetanijom,  s čime se složio i kapetan Darko Glažar,  koji je ujedno i zapovjednik Županijskog operativnog centara za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora,  podsjetivši kako Primorsko-goranska županija i ŽOC imaju tri stvari koje druge županije nemaju:  avio izviđanja, podvodno kartriranje olupina i fond za slučaj iznenadnog onečišćenja o nepoznatom.

– To je izuzetno bitno za trenutke kada treba reagirati i kada se jave troškovi, a sve do sad napravljeno tijekom naših 20 godina obavezuje nas da u 2020. budemo još i bolji, rekao je kapetan Glažar.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!