Rijeka je stigla do prve ovogodišnje pobjede! U samo deset minuta Puljić i Lončar napunili mrežu Intera

Rijeka je stigla do prve ovogodišnje pobjede! U samo deset minuta Puljić i Lončar napunili mrežu Intera

Arhiva Torpedo media

Utakmica je riješena sredinom drugog dijela, nakon što je na teren ušao Alexander Gorgon, koji je odigao važnu ulogu kod svakog od tri riječka gola.

Rijeka – Prvu pobjedu u drugom dijelu prvenstva HNK Rijeka dočekala je danas u Zaprešiću. Nakon izjednačenog i ne pretjerano atraktivnog prvog poluvremena, koje je završilo bez pogodaka, činilo se da će Riječani zabilježiti još jedan neriješeni rezultat, no u svega 10 minuta sredinom drugog dijela Jakov Puljić i Stjepan Lončar slomili su ekipu Intera i „kaparirali“ sva tri boda.

Tijekom prvih 15 minuta utakmice nije zabilježen ozbiljan pokušaj niti na jednoj strani terena, a tek je u 26. minuti Rijeka prvi put zaprijetila preko Kvržića. Nekoliko minuta kasnije Halilović je „rastegnuo“ vratara Intera, a u nastavku akcije Kvržić odlično pucao uputivši loptu tek malo iznad grede. Kod domaćina, valja zapisati 41. minutu kada se, nakon pogreške Mamića, Ajayi sjurio prema golu s desne strane, ali Sluga je obranio udarac.

Nagovještaj buđenja igrača Rijeke dao je Jakov Puljić koji je u 56. minuti sjajno potegnuo, ali je Inter spasila greda. Dosta problema domaćinima je stvarao Gorgon koji je ušao u 62. minuti i već tri minute kasnije servirao šansu za pogodak. Acosty je pucao, a nakon obrane vratara Intera lopta je kružila. Uslijedio je ubačaj Gorgona, Acosty je bio najviši, ali vratar Intera sjajnom paradom brani gol.

No, tek za kratko. Nakon ubačaj iz kornera lopta je došla do Puljića koji je potegnuo i lopta je završila u mreži za 0:1. Četiri minute kasnije, na semaforu je već bilo 0:2, strijelac – Stjepan Lončar. Nakon jednog lošeg ispucavanja domaće obrane, Gorgon je gurnuo za Puljića koji je proigrao Lončara za pogodak.

I kod trećeg pogotka Rijeke, a drugog Jakova Puljića, važnu rolu odigrao je Gorgon. S Halilovićem je odigrao sjajan dupli pas, izbio sam pred vrata domaćina i podvalio loptu za Puljića koji je potvrdio gol!

Usprkos još pokojoj šansi do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }