Besplatno vođenje muzejskim izložbama za umirovljenike

Umirovljenička ulaznica za Palaču šećera košta 30 kuna, a za „Kockicu“ 10 kuna. Podsjećamo kako je cijena stručnog vođenja na hrvatskom jeziku 200 kuna i da upravo nju umirovljenici na Dan starijih osoba ne moraju platiti, ističu iz Muzeja.

Rijeka – Na međunarodni Dan starijih osoba, u petak, 1. listopada, Muzej grada Rijeke poklanja umirovljenicima besplatno stručno vođenje trima izložbama.

Riječ je o izložbi „Harterom bez harte“, posvećene riječkoj Tvornici papira, koju se može pogledati u zgradi „Kockici“, na Trgu RiccardaZanelle 1/1. Druga izložba je stalni muzejski postav o gradskoj povijesti, koji se može vidjeti u Palači šećera, Krešimirova 28. Na istoj adresi je ujedno postavljena izložba „Nepoznati Klimt“, pa se tom prigodom može pogledati i nju. Početak stručnog vođenja na obje lokacije je toga dana u 12 sati.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, obvezna je pravodobna prijava posjeta, na telefonski broj 051 351 092 (tajništvo Muzeja). Prijave se primaju do četvrtka, 30. rujna, ili do popunjenja mjesta, od 9 do 15 sati. Po svakom pozivu moguće je prijaviti sebe i još jednu osobu. U Palaču šećera primaju se dvije grupe po 20 osoba, a u „Kockicu“ jedna grupa po 20 osoba.

-Drugo što je obvezno učiniti prije ulaska na izložbe je kupovina ulaznice. Umirovljenička ulaznica za Palaču šećera košta 30 kuna, a za „Kockicu“ 10 kuna. Podsjećamo kako je cijena stručnog vođenja na hrvatskom jeziku 200 kuna i da upravo nju umirovljenici na Dan starijih osoba ne moraju platiti, ističu iz Muzeja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }