“Ionako nemam dozvolu”: Golfa bez registarskih tablica ‘mrtav-pijan’ vozio Opatijom s ‘oduzetom’ vozačkom

Najveća koncentracija alkohola u organizmu tijekom tjedna je izmjerena u petak, 18. svibnja, 38- godišnjem vozaču osobnog vozila marke „VW Golf“. Njega je policija zatekla oko 16.30 sati u Opatiji na Novoj cesti kako upravlja vozilom bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg.

Rijeka – Na području nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske  proteklog  tjedna dogodila se ukupno 51  prometna nesreća, od kojih su pet teže i 46 lakše nesreće.

U nesrećama je  pet osoba  teže  i 10  lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko  400 tisuća kuna. K tome je u  nesrećama sudjelovalo i osam stranih  državljana te tri pješaka, kao i pet  alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano  430 vozača, od kojih je kod  njih 54   utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, 22  su u skupini između 25 i 35 godina života, 20 ih je starosne dobi iznad 35 godina života, dok ih je 15 u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu tijekom tjedna je izmjerena u petak, 18. svibnja,  38- godišnjem vozaču osobnog  vozila marke „VW Golf“. Njega je policija zatekla oko 16.30 sati u Opatiji na Novoj cesti kako upravlja vozilom bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg. Vozilom je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbog navedenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }