Kaznena prijava 40-godišnjaku zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka i odavanja poslovne tajne

40-godišnjak se sumnjiči da je tijekom 2016. i 2017. godine podatke kupaca tvrtke s područja PGŽ u kojoj je ranije radio kao zastupnik, neovlašteno stavio na raspolaganje vlasnicima dvaju trgovačkih obrta, koji su navedene podatke koristili u svrhu nuđenja i prodaje različitog zamjenskog potrošnog materijala po povoljnijim cijenama

Rijeka – Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je tijekom 2016. i 2017. godine podatke kupaca tvrtke s područja PGŽ u kojoj je ranije radio kao zastupnik, neovlašteno stavio na raspolaganje vlasnicima dvaju trgovačkih obrta, koji su navedene podatke koristili u svrhu nuđenja i prodaje različitog zamjenskog potrošnog materijala po povoljnijim cijenama te je tako osumnjičeni 40-godišnjak navedenim obrtima pribavio imovinsku korist u iznosu od najmanje 387.000 kuna. Navedeni je i osobno kontaktirao kupce tvrtke u kojoj je bio zaposlenik i to tijekom 2017. godine te im po povoljnijim cijenama u svoje ime i za vlastitu korist nudio zamjenski potrošni materijal i to unatoč zakonskim i drugim obvezama koje se odnose za zaštitu osobnih podataka i svrhu njihova korištenja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne te nedozvoljena uporaba osobnih podataka, osumnjičeni 40-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!